franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

Pri društvu Mojca v znamenju Tedna otroka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.10.2015 07:34

S praznovanjem Tedna otroka bodo začeli danes, ko bodo že 25. leto zapored pripravili tradicionalni Veleizlet s Tilio po Sloveniji. Izleta se bo udeležilo 100 otrok 6. razreda šestnajstih osnovnih šol osmih dolenjskih občin. Dogodki bodo sicer potekali do 11. oktobra.

Za otroke izlet poteka kot presenečenje z nepoznanim programom. Otroci se največkrat odločijo za pot, ki je dolga kar 600 km. V minulih letih so istega dne stali pod Severno triglavsko steno in se popoldan v Portorožu namakali v jesenskem morju. Tokrat se bodo zaradi napovedanega nekaj slabšega vremena dopoldne zadrževali in občudovali lepote našega glavnega mesta. Na slovesnosti na Pogačarjevem trgu pa jih bo pozdravil tudi predsednik države Borut Pahor, ljubljanski župan in še nekateri drugi govorniki. Za mlade bodo tam pripravljene številne delavnice. Pot bodo nadaljevali po začrtanem urniku in se v večernih urah vrnili v Novo mesto.

Druga velika Mojčina prireditev ob Tednu otroka so tudi letos že 15. Igre brez meja, ki bodo v sredo ob 13. uri v Taboru mladih v Dolenjskih Toplicah. V triindvajsetih zabavnih igrah se bo pomerilo šestnajst ekip osnovnih šol iz osmih dolenjskih občin. Vse bodo pogostili in jim razdelili priložnostne majice ter diplome, najboljšim ekipam bodo okoli 16. ure razdelili zaslužene pokale in medalje.