Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Obrežje

Pričakujejo prihode novih skupin prebežnikov

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
19.09.2015 09:07

Potem ko so minulo noč v Slovenijo začele prihajati prve večje skupine prebežnikov, je tudi to noč in čez dan še pričakovati nove. Do popoldne naj bi v Slovenijo po nekaterih ocenah prišlo okoli 1000 tujcev. V pripravljenosti ostajajo tako policija kot humanitarne organizacije.

(Foto: promet.si)
Begunci prihajajo s Hrvaške predvsem v Posavje, kjer je policija okrepila svoje sile, med njimi so tudi pripadniki posebnih policijskih enot.

Sprejemni center v Brežicah se vztrajno polni, nazadnje naj bi vanj prepeljali prebežnike, ki so jih zvečer ustavili na Obrežju.

Policija naj bi zjutraj sicer objavila posodobljene podatke o vstopih in nastanitvah tujcev, pričakovati pa je tudi pojasnila poznega večernega dogajanja na mejnem prehodu Rigonce, kjer je policija uporabila tudi solzivec.

Vlada sicer zagotavlja, da zadeve policija še obvladuje in da so pripravljeni na več možnih scenarijev, tudi na najhujše. S pripravami se je v petek popoldne seznanil tudi Svet za nacionalno varnost.

Prav tako so v pripravljenosti prostovoljci Rdečega križa, Karitasa in drugih organizacij, ki beguncem pomagajo z vodo, hrano in najnujnejšimi potrebščinami. Slovenija je že sprostila tudi del blagovnih rezerv.