pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Krško

Priznanji Civilne zaščite tudi Mariji Miri Šraj in Mitji Udovču

Piše: Občina Sevnica

Čas objave:
09.03.2018 13:05

Brežiška izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Občina Krško sta v Kulturnem domu Krško v sredo pripravili osrednjo regijsko prireditev ob svetovnem dnevu Civilne zaščite s slovesno podelitvijo priznanj.

Goste sta uvodoma pozdravila in nagrajencem čestitala župan Občine Krško mag. Miran Stanko, ki je poudaril pomen organiziranosti sil zaščite in reševanja ter številnih prostovoljcev, ter slavnostni gost, namestnik generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Branko Dervodel, ki je orisal področje dela Civilne zaščite v Sloveniji v preteklem letu.

Vodja brežiške izpostave Uprave za zaščito in reševanje Zdenka Močnik ter namestnik generalnega direktorja Branko Dervodel sta podelila priznanja Civilne zaščite najbolj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite ter drugim posameznikom in organizacijam za zasluge in prispevek pri razvoju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč v preteklem obdobju.

Iz sevniške občine je bronasti znak Civilne zaščite na predlog Občine Sevnica prejel Mitja Udovč, poveljnik Civilne zaščite občine Sevnica. Srebrni znak Civilne zaščite pa je na državni prireditvi na Brdu pri Kranju, ki je potekala 1. marca, prejela Marija Mira Šraj na predlog Občine Sevnica in Štaba Civilne zaščite občine Sevnica. Kulturni program so izvedli učenci Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško in Glasbena šola Krško, povezovalka pa je bila Klavdija Mirt.