volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Kočevje

Prva direktorica novega kočevskega zavoda

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.03.2016 05:25

Vesna Malnar Memedović je prva direktorica Javnega zavoda za turizem in kulturo Kočevje. 39-letna svetovalka za odnose z javnostmi na Občini Kočevje je sinoči dobila 19 od 25 glasov kočevskih svetnikov, mandat pa naj bi nastopila prvega aprila.

Prva direktorica novoustanovljenega kočevskega zavoda, v katerem je zaposlenih sedem ljudi, sinoči še ni želela dajati izjav za javnost, saj je te dni še zaposlena na Občini Kočevje.

Malnar Memedovićeva bo nadomestila dosedanjega vršilca dolžnosti direktorja Janeza Maršiča, ki je Javni zavod za turizem in kulturo Kočevje vodil pet mesecev. Za direktorski stolček se je sicer potegovalo šest kandidatov. Zavod, ki ima letos za svoje delovanje na voljo nekaj več kot pol milijona evrov, upravlja s Kulturnim centrom Kočevje (KCK) in Turističnim kompleksom Kočevje Jezero, po končanju del pa naj bi pod svoje okrilje prevzel še kamp ob Kočevskem jezeru in mladinski hotel.


Nova direktorica, po izobrazbi novinarka in slavistka, je začela delati kot predstavnica za stike z javnostjo v kočevski občinski upravi leta 2010, po lokalnih volitvah, na katerih je zmagal Vladimir Prebilič. Pred tem je delala kot kulturna ustvarjalka, vodila številne oddaje in prireditve, zadnje mesece pa je ena izmed treh voditeljev oddaje o turizmu Na lepše.

Vladimir Prebilič, župan občine Kočevje o novi direktorici