franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Prva pametna igrišča v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
20.06.2022 13:28

Pri Šolskem centru Novo mesto so danes slovesno otvorili prva pametna igrišča za košarko v Mestni občini Novo mesto.

To je tretje igrišče, ki so ga odprli v Sloveniji. Od ostalih se razlikujejo po tem, da imajo za kolena in sklepa prijaznejšo akrilno podlago, hkrati pa lahko med treningom uporabijo aplikacijo, ki usmerja trening in vaje. 

Izoblikoval se je na zunanjih igriščih, je povedal Goran Dragić ter dodal: "S prijatelji sem igral košarko in njegove sanje so bile, da postane profesionalni košarkar. Zunaj, ko igraš s prijatelji si bolj igriv, sproščen, ko pa postaneš profesionalec, pa vse postane šablona." Tudi svoje otroke vozi na zunanja igrišča.  Dragić je še enkrat poudaril, da na evropskem prvenstvu ne bo igral. "So me pa prepričali, da odigram poslovilno domačo tekmo doma. To mi je pomembno, da se poslovim pred domačimi navijači in na lep način zaključimo zgodbo, ki se je odvijala zadnjih 13 let," je dodal.

Direktor Šolskega centra Novo mesto Matej Forjan je povedal, da se kot šola ponašajo z odličnimi rezultati ne le na izobraževalnem, pač pa tudi športnem področju, na kar so zelo ponosni. Zelo ponosni so med drugim tudi na Darka Jorgića, ki je nedavno zaključil izobraževanje na Šolskem centru Novo mesto. "Prav je, da vsake toliko časa to njihovo kvalitetno delo v šoli in športu opazimo in tudi prihajajočim generacijam skušajo omogočiti take materialne in prostorske pogoje, da bodo tudi oni lahko šli na pot doseganja svojih ciljev, svojih plafonov," je dejal Forjan.

Septembra 2021 so se odločili za prenovo igrišč, zraven so želeli posodobiti tudi tribune, da omogočijo dijakom druženje, kar jim sedaj pametni telefoni v tolikšni meri ne dovoljujejo. Dogovorili so se z MO Novo mesto ter k sodelovanju povabili tudi svoja dva nekdanja dijaka, vrhunska košarkarja, Gorana Dragića in Matjaža Smodiša. Zelo ponosni in počaščeni so, da sta dva velikana svetovne košarke pripravljena dati svoje ime na igrišče.

Naložba vrednost je  200 tisoč evrov, glavnino je prispeval Šolski center Novo mesto, ostalo pa posamezni akterji.

"Za dijake to pomeni večjo motivacijo za trening, večjo željo po delu in vsakič, ko vidijo na igrišču zapisani imeni Goran Dragić in Matjaž Smodiš vedo, da sta tudi ona dva nekoč prve svoje korake v vrhunski šport naredila na Šolskem centru Novo mesto in da ta pot zahteva ogromno discipline, odrekanja, odgovornosti, samokontrole, ampak da kakorkoli športni uspehi morajo iti z roko v roki s srednješolskim izobraževanjem, da dijaki dobijo neko izobrazbo, ob kateri lahko nadaljujejo svojo športno pot, " je zaključil Forjan.

Matjaž Smodiš je povedal, da mu je v čast, da je del te zgodbe ter dodal: "Podpreti en tak projekt je sigurno najbolj normalna stvar nekoga, ki želi vračati okolju oz. športu, v katerem je uspel."