franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Novo mesto

PU Novo mesto ima novega direktorja

Piše: R.K.

Čas objave:
11.07.2023 08:32

V. d generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić je včeraj za direktorja Policijske uprave Novo mesto imenoval Igorja Juršiča.

Posle je novemu direktorju uprave Igorju Juršiču v imenu Andreja Zbašnika, ki je novomeško policijsko upravo – po upokojitvi njenega dolgoletnega direktorja Janeza Ogulina – vodil od 1. maja 2023, predal France Božičnik, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto.

Igor Juršič se je v Policiji zaposlil leta 1992 na Postaji prometne policije Novo mesto, nato pa je v enotah PU Novo mesto deloval kot policist in vodja patrulje (vse do leta 2009) ter eno leto kot pomočnik vodje izmene v Operativno-komunikacijskem centru. Leta 2010 je začel delati na Inšpektoratu RS za notranje zadeve v MNZ, kjer je bil zadolžen za najzahtevnejše varnostne naloge v povezavi z inšpekcijskimi nadzori v pristojnosti notranjega ministrstva. Leta 2021 se je vrnil v Policijo, v vodstvo Službe generalnega direktorja policije. Zaupane so mu bile različne naloge s področja strateškega načrtovanja in usmerjanja policije ter sodelovanja z institucijami, kot so Varuh človekovih pravic, Informacijski pooblaščenec RS, Državno odvetništvo RS idr., poleg tega je bil na tem delovnem mestu tudi uradna oseba za dostop do informacij javnega značaja. Je prejemnik bronastega znaka MNZ in srebrnega ščita policije.