Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Metlika

Raziskujejo potencial za mlade podjetnike

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.11.2015 10:50

V Razvojno informacijskem centru Bela krajina proučujejo možnosti vzpostavitve podjetniškega inkubatorja in coworking prostorov na območju Bele krajine.

Z namenom, da ugotovijo, kakšen interes in koliko potenciala imajo na območju, so predvsem za mlade podjetnike, študente, dijake in brezposelne pripravili (v sodelovanju z MC BIT in drugimi institucijami) sklop treh delavnic: »Skupaj ustvarimo podjetniško okolje v Beli krajini – kako in kje začeti?«. Namen delavnic je poleg posnetka stanja na terenu predvsem motivirati njihovo mladino in brezposelne, da bolj aktivno pristopijo k uresničitvi neke svoje poslovne ideje in da dobijo nek navdih oz. zagon za uresničitev le-teh.

Na delavnicah bodo gostili podjetnike iz lokalnega in širšega slovenskega prostora, ki jim bodo predstavili izkušnje s svoje podjetniške poti in različne načine vstopa v podjetniške vode, govorili o prednostih medsebojnega sodelovanja, predstavili prednosti in slabosti posameznih pravnih oblik registracije, itd. Z njimi bodo gosti, ki so najboljši na svojem področju v slovenskem prostoru, kot so Marko Orel iz Kreativnega centra Poligon, ki je eden izmed večjih coworking prostorov v regiji ter pobudnik številnih drugih formalnih in neformalnih iniciativ, Tomaž Frelih iz zavoda Hekovnik, ki vodi slovenska podjetja v Silicijevo dolino, Tomaž Stritar, ki obvlada socialno podjetništvo, Matija Goljar iz Ustvarjalnika, ki ima podjetniške krožke po 52 šolah po državi in je bil sprejet med deset najbolj perspektivnih družbenokoristnih iniciativ na svetu, Domen Bole in Iztok Lesjak iz Tehnološkega parka Ljubljana, ki ima že 20 let izkušenj pri zagotavljanju podpornega okolja za podjetja, Matej Ramuta in ekipa Startup Novo mesto, katere člani so že zmagali na različnih tekmovanjih za Start-upe, profesionalni inovator in podjetnik Boris Pfeifer in drugi.

Na delavnicah bodo predstavili tudi možnosti, ki jih imajo v svojem okolju za lažjo uresničitev poslovne ideje.

Termini delavnic:

7. 11. 2015 ob 16. uri v Mladinskem centru Metlika
12. 11. 2015 ob 17. uri v Kulturnem centru Semič
21. 11. 2015 ob 17. uri v Mestni muzejski zbirki Črnomelj