stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Šentjernej

Razširjena šentjernejska industrijska cona bi prinesla vsaj sto delovnih mest

Piše: Radio Krka/sta

Čas objave:
13.08.2016 10:53

V dolenjski Občini Šentjernej, kjer so v zadnjih letih uspeli ustvariti sto novih delovnih mest, jih za prihodnji dve leti napovedujejo še vsaj enkrat toliko. Omenjena okrepitev naj bi občini uspela s širitvijo industrijske cone, ki jo s sofinanciranjem ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo predvidevajo v prihodnjih dveh letih.

Šentjernejski župan Radko Luzar je na nedavni novinarski konferenci povedal, da so celotno naložbo s širitvijo industrijskega območja in ureditvijo tamkajšnje infrastrukture brez povračljivega davka ocenili na nekaj manj kot dva milijona evrov.

Z naložbo so se prijavili na razpis za sofinanciranje vlaganj v ekonomsko poslovno infrastrukturo med letoma 2016 in 2017, ki ga je omenjeno ministrstvo objavilo julija. Na razpisu se potegujejo za 900.000 evrov, s katerimi bi pokrili slabo polovico naložbe, občinski naložbeni vložek pa nameravajo povrniti s plačili obrtnikov in podjetnikov, ki bi zaradi tega do potrebnih zemljišč prišli nekoliko ceneje, je pojasnil.

Dodal je, da bi radi omenjeno industrijsko cono na njeni severni strani razširili za 9,5 hektarja in da se za širitev zdajšnjih proizvodnih obratov ter postavitev novih že zanima 11 naložbenikov.


Sicer računajo na nove dejavnosti na področju elektronike. Med drugimi naložbeniki bi rado šentjernejsko podjetje Podgorje, ki sodeluje z novomeško Adrio Mobil, lastno proizvodnjo okrepilo za 30 odstotkov, štiri podjetja pa bi rada z gradnjo začela čim prej.

Luzar je še opozoril, da širitev ni pomembna zgolj za zagotovitev novih delovnih mest, temveč tudi za ohranitev zdajšnjih zmogljivosti in da bo občina ob uspešni razpisni kandidaturi z gradbenim postopkom začela že takoj v jeseni in gradnjo prihodnje leto končala.

Šentjernejski župan Radko Luzar o širitvi industrijske cone