pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Brežice

Razstava likovnih izdelkov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.05.2016 15:34

Ekonomska in trgovska šola Brežice se je odzvala povabilu k sodelovanju v Tednu vseživljenjskega učenja 2016 v Posavju. Območna koordinatorica tega projekta je Ljudska univerza Krško.

Likovni izdelki dijakinj Dajane Maljenović in Maje Unetič iz 2. letnika programa ekonomski tehnik so nastali pri likovnem ustvarjalnem krožku pod mentorstvom profesorja Alojza Konca.

Dajana Maljenović (2. Ae) kljub šolskim obveznostim veliko prostega časa nameni risanju, ki se mu posveča že od malih nog. S svinčnikom zelo natančno izrisuje portrete zvezdnikov, človeška telesa in cvetice. Posebej pri srcu ji je risanje po fotografskih predlogah. Svoja dela je razstavljala že v času obiskovanja osnovne šole in nato v srednji šoli, gimnaziji v Doboju - BiH. Tema razstavljenih risb so portreti.
Maja Unetič (2. Ae) se je pričela ukvarjati z likovnim izražanjem v šestem razredu osnovne šole. Navduševala jo je arhitektura, ki je bila razlog, da je poskušala tudi sama ustvarjati na slikarskem področju. Njena najljubša tehnika je risanje. Njen navdih so mange, junaki iz stripov in animiranih filmov. Skupaj še z dvema dijakoma je ilustrirala Pravljico »Zaklad v vodovodnem stolpu« ob 100-letnici vodovoda in vodovodnega stolpa Brežice decembra 2014. Svoje slike je razstavljala že v Osnovni šoli Cerklje ob Krki. Naslov prvega sklopa tokrat razstavljenih del je »Vteleseni«, naslov drugega sklopa pa »Razteleseni«.

Risbe dijakinj so razstavljene v avli Ekonomske in trgovske šole (16. 5. 2016 - 31. 5. 2016).



Risbe izbral Alojz Konec
Razstavo pripravila Deja Avsec