Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice

Razstava venčkov

Piše: R.K.

Čas objave:
16.11.2023 13:01

V Valvasorjevi knjižnici Krško trenutno poteka razstava "Narava in roka," ki predstavlja umetniški talent dolgoletne članice Društva likovnikov Krško – OKO, Jožice Petrišič. Razstava je posvečena dekorativnim venčkom iz naravnih materialov, ki nosijo poletni in jesenski pridih narave.

Venčki, ki so izdelani iz različnih naravnih materialov, odražajo avtoričino spoštovanje do narave in njenih darov. V ospredju so venčki, izdelani iz poletnih cvetov lipe, sivke, listov žajblja, morskih školjk, maka, ter jesenskih plodov, kot so storži in gozdni plodovi. Material, ki ga uporablja, večinoma pridela ali nabere sama, kar poudarja njeno povezanost z naravo.

Jožica Petrišič želi s svojo razstavo ne le prikazati estetsko vrednost venčkov, temveč tudi opozoriti na bogastvo darov narave, ki jih je mogoče ustvarjalno uporabiti. Venčki so tako nežna in domiselna dekoracija, ki poleg svoje estetske vrednosti nosi tudi sporočilo o povezanosti z naravo.

Razstava v Valvasorjevi knjižnici bo na ogled do konca novembra, nato pa se bodo prostori pripravili na adventni čas z drugačnimi dekorativnimi pričakovanji. Obiskovalci lahko v tem času prisluhnejo zvokom narave, ki so ujeti v umetniško ustvarjene venčke Jožice Petrišič.