901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Razumeti psa v Knjižnici Brežice

Piše: R.K.

Čas objave:
29.01.2024 10:42

Knjižnica Brežice je 25. januarja gostila poseben dogodek v sodelovanju s Pasjo šolo Razumeti psa. Učna ura "Brez strahu pred psom" je bila namenjena seznanjanju otrok z ustrezno interakcijo s psi. Vodja Pasje šole Razumeti psa, Alenka Sunčič Jenko, skupaj s svojimi sodelavci in psi, je otrokom predstavila, kako pravilno pristopiti k psom, poudarila pomen razumevanja njihovega obnašanja in čutil ter spregovorila o različnih vlogah, ki jih psi opravljajo v družbi.

Dogodek je bil del uvoda v novo dejavnost knjižnice, "Berem kužku", ki se začne 19. februarja 2024. Namen te aktivnosti je spodbujanje branja pri otrocih s pomočjo psov. Osredotočena je na otroke od 2. do 5. razreda osnovne šole, zlasti tiste z bralnimi težavami. Branje bo potekalo v prijetnem okolju knjižnice, kjer bodo otroci obkroženi z barvnimi hišicami in pisanimi vrečami. Vsaka branje-s-pes seansa bo individualna in bo trajala do 30 minut. Knjižnica Brežice si prizadeva, da bi ta edinstvena interaktivna izkušnja spodbudila otroke k branju in hkrati izboljšala njihove komunikacijske sposobnosti.

Dogodek je poudaril pomen učenja otrok o pravilnem ravnanju z živalmi in povečal zavedanje o pomembnosti psov v našem življenju. Prijetno druženje je zaključilo s pevskim nastopom učenke Veronike Kozzi in učiteljskega pevskega zbora, kar je dodatno obogatilo večer.