stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Rdeči križ Novo mesto v letu 2023

Piše: R.K.

Čas objave:
15.03.2024 10:55

Včeraj so na Zboru članov OZ RKS Novo mesto, zastopniki 35 KORK potrdili poročilo o delu za leto 2023 in plan dela v letu 2024.

Sekretarka Barbara Ozimek je poudarila, da so pomagali z različnimi vrstami pomoči od prehranskih paketov, preko finančnih pomoči in psihosocialne pomoči ter obiskov na domu preko 6000 uporabnikov, ki so se sami obrnili po pomoč ali so za njo zaprosili preko prostovoljcev. V krajevnih organizacijah so prostovoljci obiskali 8000 starejših enkrat ali celo dvakrat v letu in jim nudili toplo besedo ali nasvet. Predsednica Danica Novak Malnar je v programu dela poudarila obeležitev 25. letnice Sklada za pomoč ljudem v stiski, ki jo bodo obeležili z kratkim filmom, razstavo panojev o največjih humanitarnih akcijah in dobrodelnim pohodom po vseh občinah, ki jih pokrivajo z delom.

Vse to obsežno delo pa so zaokrožili s podelitvijo bronastih in srebrnih znakov RKS, ki jih je prejelo petnajst prostovoljk in dvema priznanjema območnega združenja. Podelili sta jih članica Glavnega odbora RKS, Vesna Dular in predsednica OZRKS Novo mesto. V kratkem kulturnem programu se je predstavila ukrajinska begunka, ki živi v Novem mestu, ki je zapela ukrajinsko in eno slovensko ljudsko pesem.

Na koncu se je edina od gostov, saj predstavnikov niti ene od osmih občin ni bilo, predstavnica Uprave za zaščito in reševanje Janja Brulc, zahvalila vsem prostovoljcem in pohvalila njihovo pomembno delo.