pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Kočevje

Redkejši odvoz smeti, smrad in nezadovoljstvo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.07.2016 05:25

Komunala Kočevje je zmanjšala pogostost odvoza smeti. Od 4. julija prazni smetnjake pri hišah le enkrat na tri tedne, v blokovskih naseljih pa enkrat na teden. Redkejši odvozi so povzročili nabiranje kupov smeti ob zabojnikih, smrad in val ogorčenja med prebivalci Kočevja.

Ob nabito polnih zabojnikih stojijo kupi polnih vrečk, zaradi prepolnih modrih smetnjakov pa se večajo tudi kupi papirja na travi. Takšna je podoba prenekatera zbirnega mesta v Kočevju, saj je tamkajšnje komunalno podjetje zmanjšalo pogostost odvoza. Prebivalce kočevske občine poleg tega razburja tudi odnos javnega podjetja do njih, saj je to na številne zabojnike (zlasti pri blokih) nalepilo obvestila, v katerih opozarja, da bo zaračunalo odvoz odpadkov – če ti ne bodo ločeni. Saša Kljun, vodja ravnanja z odpadki na Komunali Kočevje, pravi, da je "namen tega opozorila stanovalce ponovno opomniti, da ločevanje na njihovem naslovu ne poteka v skladu z navodili in, da je potrebno k stvari pristopiti resneje oz. bolj temeljito. Vsebina tega opozorila prav tako navaja, da v kolikor se bo neločevanje nadaljevalo tudi v prihodnje, zabojnika ne bomo izpraznili." V tem primeru bo Komunala Kočevje obvestila inšpektorat, ki ukrepa v skladu s svojimi pristojnostmi še dodaja Kljunova.

Neločevanje odpadkov je sicer eden izmed perečih problemov v kočevski občini. Analize vsebin zabojnikov so pokazale, da je zgolj tretjina odvrženih smeti v zabojniku za mešane komunalne odpadke takšnih, ki tja sodijo. Precej Kočevarjev v rjavi zabojnik še vedno meče kartonaste škatle, plastenke, pločevinke, steklo, olupke in vse, kar bi morali odvreči v zabojnike za embalažo, papir, steklo in biološke odpadke.

Saša Kljun vodja ravnanja z odpadki na Komunali Kočevje o namenu opozorila


Saša Kljun o ravnanju inšpektorjev