franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Kočevje

Jamar rešen

Piše: STA

Čas objave:
22.02.2024 12:55

Jamarskim reševalcem je iz jame pri Jelen brdu na Kočevskem uspelo rešiti poškodovanega jamarja. Reševanje je potekalo več kot odlično, je ocenil vodja jamarske reševalne službe Walter Zakrajšek. Poškodovanec se že nahaja v vozilu nujne medicinske pomoči, nedavno je v spremstvu reševalcev sam prišel peš po strmem bregu od vhoda v jamo, je pojasnil.

V izjavi za STA je Zakrajšek še dodal, da je ponesrečenca minila jutranja slabost, zaradi katere so ga reševalci nameravali iz jame izvleči z nosili, posledično pa bi morali z minsko-eksplozivnimi sredstvi širiti ožine jame. Zakrajšek je z njim spregovoril nekaj besed v reševalnem vozilu, ocenjuje, da je jamar v odličnem stanju, poškodovana ima le rebra in desno roko.

Od srede do danes zjutraj je v reševanju sodelovalo 37 reševalcev, zjutraj pa so se jim pridružile še tri ekipe, tako da je bilo reševalcev 50, je še razkril.



Če je bilo lansko reševanje jamarke iz nove Vranjedolske jame pri Dolenji vasi blizu Cerknice po Zakrajškovi oceni doseglo težavnost stopnje deset, je tokratno reševanje doseglo stopnjo sedem.

Jamar je v sredo popoldan padel v jami na globini okrog 120 metrov. Reševanje ponesrečenega je steklo sinoči, uspeli so ga dvigniti za tretjino poti, zjutraj pa ga je obšla slabost, zato je zdravnik odločil, da naj se počaka in se ga preostanek poti prinese na nosilih.