cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Ribnica

Ribničani dobro gospodarijo z denarjem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.07.2016 10:43

Svetniki občine Ribnica so na sinočnji deveti, zadnji seji v prvem poletju, poleg petih točk dnevnega reda obravnavali tudi dodatno točko, in sicer predlog za zagotovitev nepovratnih sredstev v višini tri tisoč evrov, za sanacijo Prešernovega reilefa na fasadi Ramorjeve hiše na Kolodvorski ulici.

Uvodoma so se seznanili z zapisnikoma osme redne in četrte izredne seje, v nadaljevanju pa so obravnavali spremenjeni odlok o občinskemu prostorskemu načrtu . Dokaj obsežen akt, z vsebino dopolnjenih in spremenjih poglavij, svetnike ni pritegnil k splošni in daljši razpravi, enako kot tudi ne sklep o ravnanju s komunalnimi odpadki in drugimi vrstami odpadkov iz gospodinjstev v občini Ribnica. A je na nekaj splošnih vprašanj, predvsem o stanju v zvezi z ločevanjem odpadkov ter odlaganjem gradbenih in azbestnih odpdkov, izčrpno odgovarjal Bojan Trdan, direktor podjetja Komunala. Občinska uprava je pripravila daljšo razlago poletnega poročila o izvrševanju proračuna za leto 2016. Večjih neskladij med začrtanimi prihodki in izdatki ni bilo.

Tako kot o poročilu o izvrševanju proračuna v prvem poletju, se ni glasovalo tudi o poročilu programskega sveta glasila Rešeto, ki ga je podal predsednik Feliks Podgorelc. Sicer so svetniki zagotovili tri tisoč evrov za sanacijo stavbe na Ramorjevi hiši.

Župan Jože Levstek o poročilu


Župan Jože Levstek o naložbah