1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Ribnica

Ribniški Grajski večer s stand up komedijo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.08.2016 09:17

Avgustovski del Grajskih večerov se preveša v drugo polovico in tako sta pred nami le še dva letošnja večera.

Prvi večer v tem mesecu so obogatili legendarni Fantje z vseh vetrov, ki so s štiriglasnim petjem in izjemnim občutkom za glasbo upravičili svoj sloves. Prejšnji petek je bil obarvan povsem ribniško, tako z nastopajočimi kot narečjem. Dobro uro in pol so poln prireditveni prostor s smehom še dodatno napolnili Radio mlajku, Medard Pucelj in Žiga Bižal z bandom.

S smehom bodo nadaljevali tudi nocoj, ko bo na vrsti večer stand up komedije. Lucija Ćirović, znana igralka, stand up komičarka, animatorka lutk in ljubiteljica gledališča je tudi tokrat v goste povabila dva zanimiva in uveljavljena komika.

Lucija je prijetno otroštvo preživela v Ribnici, v hiši z vrtom, polnim dreves, s katerih je rada trgala sveže sadje, a še raje po njih plezala. Leta osnovne šole ji sicer niso bila najljubša, je pa zato toliko raje obiskovala Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani. Po srednji šoli je opravljala sprejemne izpite za različne fakultete, vendar venomer brez uspeha. A ni obupala! Kmalu se je srečala z gledališčem, ki jo je popolnoma navdušilo. Obiskovala je čudoviti in neponovljivi GILŠ - Gledališko in lutkovno šolo pod vodstvom ZKOS - Zveze kulturnih organizacij Slovenije. Začela je sodelovati pri različnih projektih in se kaliti v igralstvu. Želja po študiju je ni zapustila. Tako se je junija 2004 vpisala na Pedagoško fakulteto v Kopru, kjer je diplomirala z odliko … letos pa magistrirala. Je mentorica na Dramski šoli Barice Blenkuš v Ljubljani, kjer se z otroki igrajo gledališče. Z Boštjanom Štormanom sta ustanovila Gledališče iz desnega žepka, v katerem s čarobnimi otroškimi predstavami razveseljujeta otroke po vsej Sloveniji. Gostuje v raznih drugih gledališčih, nastopa samostojno ali v skupini. Rada bere, hodi na predstave in potuje, a se z veseljem tudi rada vrača v domačo Ribnico.

Klemen Bučan je kariero v 'šovbiznisu' začel z vlogo v filmu Tu pa tam. Za seboj ima že 10 let nastopanja in več kot 500 stand up nastopov po vsej Slovenji, na Hrvaškem in v Bosni. Zaradi svoje sproščenosti za mikrofonom je priljubljen tudi kot povezovalec različnih prireditev. Že pet let dela na radiu, letos pa je svoj TV voditeljski krst doživel na POP TV-ju v oddaji Bitka parov.

Andrej Težak – Tešky se pojavlja za odrom, na odru, pod njim, okoli njega: je manager, povezovalec, MC, ogrevalec, v zadnjem času pa tudi komik. Rad se pošali na račun svojega vegetarijanstva, managerskega poklica in ljudi, s katerimi se kot glasbeni in stendaperski manager vsakodnevno ukvarja. Nastopal je v Sloveniji, na Hrvaškem, v Angliji ter celo v Indoneziji. Je ustanovitelj stand-up festivala Panč in Kluba smeha 10ka v Ljubljani ter Studia smijeha v Zagrebu.

Ne zamudite zanimivega stand up večera ta petek, 19. avgusta, ob 20. uri v ribniškem gradu.