stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice Ribnica

Ribniški svetniki o servisni cesti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.10.2015 10:20

Ribniški občinski svetniko so na včerajšnji 4. redni seji pol drugo uro namenili obravnavi uvodne točke, in sicer dokončanju servisne ceste na njenem severnem delu. Kljub polemični razpravi in tudi nekaterimi nasprotovanjem, so svetniki s 14 glasovi v drugi etapi sprejeli odlok o podrobnem prostorskem načrtu za dokončanje gradnje te ceste.

Trasa odseka se začne v križišču servisne ceste s cesto proti Lepovčam in na drugi strani z uvozom za Inles. V nadaljevanju se trasa približa železniški progi, na razdalji dovoljenih devet metrov. Od tod se nadaljuje do križišča pri bencinski črpalki. Na tem delu je predvidena gradnja krožišča z urejenimi kolesarskimi potmi.

Občinska cesta je namenjena napajanju stanovanjskih objektov in dostopu do železniške postaje. Struška ulica naj bi se po tem načrtu zaprla za javni promet in bi bila dostopna kot pešpot le do Inlesa. Ravno načrtovano zaprtje te ceste za promet je nekatere svetnike pritegnilo razpravi, ki so imeli pomisleke tudi, da bo ta cesta od Brega do Hrovače, ko se priključi na obstoječo državno cesto G 2 106, nova ribniška obvoznica. Tako župan Jože Levstek kot tudi pripravljalci načrta so to zavrnili. Levstek je dejal, da bo pot do ureditve ceste dolga in da se zdaj začenja morda najtežji del, z odkupi.



Jože Levstek, župan občine Ribnica