Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice

Romun prevažal 14 Turkov

Piše: R.K.

Čas objave:
27.10.2023 08:12

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 90 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 222 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

Okoli 20. ure so policisti v Jesenicah na Dolenjskem ustavili voznika kombija Peugeot traveller italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan 49-letni državljan Romunije v vozilu prevaža 14 državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. V noči na 26. 10. so na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW X1 italijanskih registrskih oznak. 23-letni državljan Egipta je prevažal štiri državljane Maroka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo.

Državljanu Romunije in državljanu Egipta so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Maroka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Slovenska vas, Rigonce, Dobova, Kapele, Obrežje, Loče, Rakovec) izsledili in prijeli 42 državljanov Afganistana, 14 državljanov Rusije, 12 državljanov Iraka, deset državljanov Konga., osem državljanov Maroka, sedem državljanov Pakistana, pet državljanov Šrilanke, pet državljanov Sirije, štiri državljane Indije, štiri državljane Nepala, tri državljane Irana, dva državljana Kameruna in državljana Sierra Leone. Na območju PP Črnomelj (Drenovec, Marindol, Vinica, Preloka, Sinji Vrh) so izsledili 28 državljanov Maroka, dva državljana Sirije in dva državljana Alžirije, na območju PP Metlika (Metlika) državljana Maroka in na območju PP Krško (Libna) pet državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru stanovanjske hiše v Dolenjih Kamencah je v noči na 26. 10. nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz predala odtujil ovojnico z denarjem. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 900 evrov škode.

Na Seidlovi cesti v Novem mestu je med 25. 10. in 26. 10. neznanec vlomil v vrtno uto in odtujil kosilnico na nitko, samokolnico in ročno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 250 evrov.