zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Novo mesto

S kolesom želel pobegniti policistom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.07.2016 11:49

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so v soboto ugotavljali kršitve cestnoprometnih predpisov voznikov enoslednih vozil. Ustavili so 30 voznikov enoslednih vozil in ugotovili sedem hujših kršitev.

V Stopičah so odredili preizkus alkoholiziranosti vozniku kolesa s pomožnim motorjem. V litru izdihanega zraka je imel 0,68 miligramov alkohola (1,41 g/kg).

Kolesar, ki so ga ustavili v kraju Velika vas, je imel v litru izdihanega zraka 0,83 miligramov alkohola (1,73 g/kg).

V Mrtvicah so ustavljali kolesarja, vendar ta znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Policisti so zapeljali za njim, ga ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Opravljanje preizkusa je kršitelj odklonil.

V kraju Kalce Naklo so odredili preizkus alkoholiziranosti vozniku osebnega avtomobila. V litru izdihanega zraka je imel 0,82 miligramov alkohola (1,71 g/kg).

V Kostanjevici na Krki so ustavili kolesarja, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,23 miligramov alkohola (2,56 g/kg).

Pri Gorenji Težki Vodi so ustavili voznika motornega kolesa Honda CBR 125. Med postopkom so ugotovili, da mladoletni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Motor so zasegli in o kršitvi obvestili starše mladoletnika.

V Novem mestu so mladoletniku zasegli kolo s pomožnim motorjem, katero je presegalo največjo dovoljeno hitrost. Zoper kršitelja bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.


V nedeljo so policisti Posebne skupine za nadzor prometa opravljali meritve hitrosti na cesti Novo mesto – Metlika. Ugotovili so 15 prekoračitev, med njimi so bili štirje kršitelji motoristi.

V kraju Dolž so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,32 miligramov alkohola (2,75 g/kg), v Gorenjem Mokrem polju za voznika kmetijskega traktorja z 0,60 miligrami alkohola (1,25 g/kg).

Vodja Oddelka za cestni promet na Policijski upravi Novo mesto, Željko Zrilič