nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Novo mesto

S preprostim trikom do odgovora o zdravju vaših las

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.11.2016 09:55

Redni obiski frizerskih salonov, sušenje las s sušilniki, oblikovanje s krtačo, navijanje ali likanje las, poleti pa tudi pogosto izpostavljanje las soncu so tisti razlogi, ki načenjajo zdravje vaših las. S preprostim trikom preverite, ali vaši lasje potrebujejo več nege.

Potrebujete zgolj 10 sekund, en vaš las in kozarec vode in izvedeli boste, v kako slabem stanju so vaši lasje.  Kozarec z vodo napolnite na 3/4, vanj vrzite las. Če ta ostane na vrhu, je z vašimi lasme vse v najlepšem redu, če pa las potone, je to prvi znak za alarm.

S trikom boste namreč ugotovili, kako porozni so vaši lasje, oziroma stopnjo vpijanja. Če je zunanji sloj vaših las uničen, se bo las v preizkusu "napil" vode in ta ga bo potegnila na dno. In kako lahko ublažite škodo? Vašim lasem enkrat tedensko privoščite hranljivo masko za krepitev zunanjega sloja in če se le da, zmanjšajte uporabo različnih vročih načinov oblikovanja, zlasti t.i. ravnanja ali kodranja las.
 
In tu je nekaj predlogov za nego vaših las:
Skrbno zmešajte rumenjak in med in pustite, da mešanica učinkuje deset minut. Če imate daljše lase, dodajte kakšen rumenjak več. Da bo maska učinkovitejša, si lase pokrijte z alu-folijo. Po 10 minutah dobro sperite. Odlična je tudi maska iz olivnega olja in medu. Dve jedilni žlici medu zmešajte s tremi jedilnimi žlicami olivnega olja. Za daljše lase količino podvojite. Masko porazdelite po laseh in jo pustite delovati približno 15 minut, nato pa lase dobro sperite. 


Pa še nekaj koristnih namigov:
Če imate pogosto mastne lase, poparite liste mete in jih dajte na lasišče. Pustite učinkovati nekaj časa. S poparkom oz. tekočino pa si potem lase lahko še dodatno sperete.
Za nego las so zelo dobrodošli tudi cvetovi kamilice. Prevretek pripravljamo približno 20 minut, uporabljamo pa ga za spiranje las. S tem bodo vaši lasje naravno posvetlili.
 
Za sijoče in lepe lase se moramo dobro naspati in piti veliko vode ali zelenega čaja. Svetlo barvo las poudarijo tudi zdrobljene rabarbarine korenine, rjavim in črnim lasem pa njihovo naravno barvo okrepijo žajbelj, rožmarin in celo zdrobljene orehove lupine. Tudi iz tega naredite prevretek, s katerim nekajkrat sperete lase.

Za bolj zdrave lase pa je pomembno tudi, kakšen glavnik uporabljate. Najboljše so lesene ščetke z nežnimi, rahlo zaobljenimi konicami in seveda, sušenje las "na zraku". Zmanjšajte tudi prepogosto uporabo kemičnih preparatov za svetljenje las, izbirajte prave in ne preveč agresivne šampone in namesto kupljenih regeneratorjev uporabljajte domače pripravke iz olivnega olja, ki ga malo pogrejete in lase za nekaj minut zavijete v alu-folijo.