Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

AVDIO: S Šolskim centrom Novo mesto do uspešnega zaključka šolanja

Piše: A.J.

Čas objave:
18.04.2019 20:57

Ali bi radi zamenjali službo? Iščete drugo priložnost? Želite dokončati šolanje? Ste brezposelni, pa bi radi izpopolnili svoje znanje, da boste lahko dobili za vas primerno delo? Šolski center Novo mesto vam ponuja rešitev! Izberite brezplačno učno pomoč ATENA.

»Šolski center Novo mesto je vključen v projekt ATENA. Če bi radi zamenjali službo, če iščete drugo priložnost, želite dokončati šolanje ali pa ste brezposelni in bi radi izpopolnili svoje znanje, da boste lahko dobili za vas primerno delo, je projekt prava izbira,« je povedala vodja izobraževalnega področja na Enoti za izobraževanje odraslih v Šolskem centru Novo mesto Aleksandra Barič Vovk. »Pri nas se lahko odločite za programe, kot so: elektrotehnik, farmacevtski tehnik, gradbeni, kemijski, kozmetični, lesarski ali logistični tehnik, predšolska vzgoja, strojni tehnik, tehnik računalništva in zdravstvena nega. Dokončate lahko tudi poklicno izobraževanje in postanete avtokaroserist, avtoserviser, bolničar–negovalec, elektrikar, izdelovalec oblačil, mehatronik operater, mizar, oblikovalec kovin–orodjar, računalnikar, tesar ali zidar,« je dodala Vesna Pirc z iste Enote.  Več informacij dobite na www.atena-v.si.

Vse programe so predstavili tudi na največjem kariernem sejmu na Dolenjskem, ki je potekal danes, v prostorih Univerze v Novem mestu. Na sejmu se je skupno predstavilo 21 podjetij, obiskovalci pa so lahko prisluhnili različnim predavanjem, povezanim s kariernimi odločitvami, na kariernih točkah, pa je bilo možno dobiti podrobnejše informacije o možnostih zaposlovanja, izobraževanja in razvoju kariere. 

Projekt ATENA poteka v sodelovanju z Evropskim socialnim skladom Evropske unije in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport. Namen projekta je dvigniti izobrazbeno raven in poklicne kompetence odraslih z izvajanjem promocijskih in animacijskih aktivnosti ter z zagotavljanjem brezplačne učne pomoči odraslim za udeležence izobraževanja odraslih, ki so v času izvajanja učne pomoči vpisani v izobraževalne programe za dvig izobrazbene ravni.

Izjava vodje izobraževalnega področja na Enoti za izobraževanje odraslih Aleksandre Barič Vovk


Izjava vodje izobraževalnega področja na Enoti za izobraževanje odraslih Vesne Pirc