Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Novice Brežice

S srečanja diverzantov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.09.2016 07:39

V zavetju reke Krke in Velikih Malenc so se na tradicionalnem rednem letnem srečanju ob 25-letnici osamosvojitvene vojne zbrali pripadniki 174. proti diverzantskega voda Teritorialne obrambe Brežice iz leta 1991 (174. PdivV TO Brežice '91).

25-tega srečanja 174. PdiV TO Brežice se je, na petkovem  pikniku v Velikih Malencah, udeležilo 15 veteranov.

Prižgali so sveče na Ivčevem grobu (Ivan Jamnik-Ivč) na Čatežu ob Savi, se poklonili spominu nanj, nato nadaljevali s piknikom in srečanjem pri njegovem bratu Milanu na Velikih Malencah. Na srečanju so pohvalili  delo predsedstva OZ in članov, dotaknili so se tudi vprašanja proslave na Medvedjeku, tako da zahtevajo, da se organizatorju proslave pošlje poimenski spisek udeležencev 174. PdiV z naslovi, da lahko pošljejo vabila za udeležbo na proslavi ali pa preko brežiškega OZVVS. Podobna kritika se nanaša na proslavo v Krakovskem gozdu, kjer je enota odigrala ključno vlogo pri napadu in umiku enot. Bili so kritični do države in pokrajinskega združenja, ki  jih je spregledalo s spominskim ali simboličnim znakom ob 25. obletnici osamosvojitvene vojne, ki bi brežiške diverzante spominjal na te dogodke.


Ob zaključku srečanja je bil potrjen dogovor, da se srečanje prihodnje leto tradicionalno nadaljuje drugo soboto v septembru, skladno s priložnostjo in možnostmi pripadnikov enote in prispevki OZVVS.