Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Novice Novo mesto

SB NM: Selitev specialističnih internističnih ambulant

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.09.2016 08:13

V Splošni bolnišnici Novo mesto so ta mesec začeli pripravljalna dela za namestitev rentgenske angiografske naprave, ki jo bodo namestili za potrebe tamkajšnjih novih dejavnosti. Ker jo bodo postavili v prostorih zdajšnjih specialističnih internističnih ambulant, pa bodo te od danes naprej delovale drugje oz. v stavbi internega oddelka, v stari bolnišnici.

Iz novomeške bolnišnice so sporočili, da z uvedbo novih dejavnosti interventnih in invazivnih kardioloških ter radioloških preiskav uresničujejo dolgoletno željo Dolenjcev in Belokranjcev oz. prebivalcev območja bolnišničnega delovanja.
O razlogih za selitev in nabave novega aparata je Milena Kramar Zupan za Radio Krka povedala: "Celotna prilagoditev prostorov bo izvedena do začetka decembra - takrat je namreč predvidena dobava in postavitev novega rentgenskega angiografskega apaprata, s katerim bomo izvajali dejavnost angiografije. Celotna investicija za nabavo angiografa in ureditev usrtreznih prostorov v katerih bo ta naprava nameščena, je ocenjena na med 1,5 in 12 milijona evrov. Večino sredstev bomo pridobili s strani Ministrstva za zdravje, en del za ureditev prostorov, pa bo bolnišnica prispevala sama."

Dodali so, da bodo v stavbo internega oddelka oz. v stavbo stare bolnišnice preseljene specialistične internistične ambulante od ponedeljka delovale v pritličju in tretjem nadstropju, in sicer v pritličju ob vhodu antikoagulantna ambulanta z vpisnim mestom v pritličju in v tretjem nadstropju vse preostale specialistične internistične ambulante z vpisnim mestom v tretjem nadstropju.


Diabetične ambulante ne bodo selili in bo delovala na dozdajšnjem mestu.

Ker bodo zaradi omenjenih selitev ob stari bolnišnični stavbi spremenili prometni režim, pa vodstvo bolnišnice opozarja, da ob prihodu težje gibljivih bolnikov pri stavbi bolnišničnega internega oddelka vozil ni možno parkirati. To je možno le na bližnjih javnih parkiriščih, so še sporočili iz novomeške bolnišnice.

Milena Kramar Zupan o novi pridobitvi