franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

Še vedno zbiramo zamaške za pogumno Zalo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.03.2016 14:33

Naš radio se je decembra lani pridružil dobrodelni akciji »Korakajmo z Zalo«. Na pobudo družin Vidic in Hrastar s podporniki ter v sodelovanju z novomeško Komunalo, naj bi do poletja zbrali vsaj 4 tone plastičnih zamaškov in še dodatnega odpadnega papirja.

Zala, ki se je kot nedonošenka zaradi zapletov ob rojstvu rodila s cerebralno paralizo, za samostojnejše življenje potrebuje vrsto samoplačniških intenzivnih terapij. Te so 10-letni Zali iz Poljan pri Mirni Peči omogočile, da iz invalidskega vozička občasno stopi na lastne noge ob pomoči posebne hodulje. Po nasvetu Zaline zdravnice bi ji bolezen precej omilila operacija hrbtenjače v Ameriki, kjer bi opravili tudi ortopedski poseg, vse skupaj pa bo za Zaline starše precejšen finančni zalogaj. Ti upajo, da bo posege v celoti plačala zavarovalnica, zavedajo pa se, da bodo bivanje, potovanje v Ameriko in večmesečne terapije, njihov strošek. Samo postoperativne terapije bodo družinski proračun obremenile za vsaj 960 evrov mesečno.

Da bi denarno pomagali Zali, so potrebne številne aktivnosti in pripravljenost donatorjev. Zaloge plastičnih zamaškov na zbirnih mestih širom Dolenjske se že pridno polnijo, 17. aprila pa bo nekaj denarja zbranega tudi s pomočja dobrodelnega koncerta v novomeški športni dvorani Leona Štuklja.


Pobudnica akcije Vladka Vidic je povedala, da so do zdaj na različnih zbirnih mestih (najdete jih  TUKAJ) zbrali okoli 2 toni zamaškov. V zbirno reciklažnem centru novomeške Komunale pa je postavljen tudi kontejner, v katerem za pomoč Zali zbirajo tudi odpadni papir.

VLADKA VIDIC o zbiralni akciji zamaškov