stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Sevnica

Seja štaba Civilne zaščite Občine Sevnica

Piše: Občina Sevnica

Čas objave:
15.12.2017 12:05

Na seji so se v torek sestali člani štaba Civilne zaščite Občine Sevnica in analizirali opravljeno delo v preteklem letu.

Občina Sevnica je izvajala aktivnosti načrtovanja in usposabljanja, nadaljevale so se aktivnosti za pripravo nove ocene ogroženosti za območje občine. Občina je skupaj z Gasilsko zvezo Sevnica organizirala osrednjo zaščitno-reševalno vajo, ki je imela cilj preveriti vse postopke evakuacije v primeru požara v gospodarskem objektu. Sevniške enote so se uspešno udeležile preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči civilne zaščite in Rdečega križa, pripadniki Civilne zaščite so se udeleževali raznih usposabljanj in izobraževanj, sevniška občina je bila tudi aktivni udeleženec proslave ob svetovnem dnevu Civilne zaščite.

Skozi vse leto je potekalo dobro sodelovanje z vsemi organizacijami in društvi, ki sodelujejo v sistemu zaščite, reševanja in pomoči, vključno z Gasilsko zvezo Sevnica in vsemi petnajstimi prostovoljnimi gasilskimi društvi, Zdravstvenim domom Sevnica, sevniškim območnim združenjem Rdečega križa, Policijsko postajo Sevnica, Planinskim društvom Lisca Sevnica, Društvom potapljačev Vidra Krško in drugimi.

Tudi v naslednjem letu se bodo nadaljevale aktivnosti na področju načrtovanja zaščite in reševanja v primeru naravnih in drugih nesreč, ki bi lahko prizadele občino. Vsi prisotni so se strinjali, da je izzivov in potencialnih nevarnosti z razvojem novih tehnologij in možnosti preživljanja prostega časa vse več, zato je tudi v prihodnje pomembno skrbeti za ustrezno usposobljenost reševalnih ekip.