zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Novo mesto

Sem glasba, sem mesto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.06.2016 06:31

V atriju gostišča na novomeškem Glavnem trgu se z nočjo slovenskih skladateljev drevi začenja 2. poletni festival klasične in sorodne glasbe Sem glasba, sem mesto.

Preostali trije koncerti na vrtu Dolenjskega muzeja in v frančiškanski cerkvi sv. Lenarta bodo v organizaciji Kulturnega centra Janeza Trdine (KCJT) še v soboto ter 23. in 24. junija.

Kot navaja festivalski program, bo drevišnji uvodni koncert v znamenju devetih krstnih izvedb slovenskih skladateljev, v soboto zvečer pa bo na vrtu Dolenjskega muzeja nastopil 14-članski Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije z deli Heinricha Ignaza Franza von Biberja, Antonia Vivaldija, Johanna Sebastiana Bacha, Huga Wolfa in Benjamina Ipavca.

V četrtek, 23. junija, se bo v novomeški cerkvi sv. Lenarta na koncertu, naslovljenem Ženski barok, glasbeno kraljestvo skladateljic, predstavila francoska skupina Le Concert de l'Hostel Dieu, ki je v Sloveniji že večkrat nastopila v okviru festivala stare glasbe Seviqc.

Festival bo 24. junija v cerkvi sv. Lenarta sklenil večer operne glasbe v izvedbi dragatuškega tamburaškega orkestra KUD Dobreč in solistov, Mojce Bitenc, Valerije Šoster, Matjaža Kastelica in Dejana Herakovića.

S festivalom Sem glasba, sem mesto želi KCJT novomeško središče obogatiti s ponudbo resne glasbe, vstopnice za festival pa so brezplačne oziroma so za omejeno število sedežev na voljo v KCJT. V primeru dežja bosta prva dva koncerta v Trdinovi dvorani.

Festival je nastal v sodelovanju z Društvom slovenskih skladateljev, Ustanovo Imago Sloveniae - Podoba Slovenije, festivalom Seviqc Brežice in Kulturno umetniškim društvom Dobreč.