sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Šentjernej

Šentjernej sofinancira inovacije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.12.2016 08:07

Občina Šentjernej je bila tudi v letošnjem letu vključena v projekt ''Sofinanciranje inovacij v podjetništvu'', katerega vsako leto razpisuje Razvojni center Novo mesto. V okviru projekta se vsako leto izvede javno povabilo k oddaji vlog (podjetnikov) za Spodbujanje podjetniške inovativnosti na območju Dolenjske in Bele krajine. Na razpis se je prijavilo podjetje Neks d.o.o. z inovacijo Združena meritev barvnih koordinat in svetlostnega faktorja talnih označb in prometnih znakov.

Z inovativnim predlogom je podjetje rešilo problem ločenega izvajanjameritev barvnih koordinat (x in Y) in svetlostnega faktorja (Y) prometnih znakov in talnih označb ter problem uporabe dveh različnih inštrumentov.
Inovativnost njihovega dela je združitev teh dveh vrst meritev v eno samo meritev, inštrument z združitvijo dveh meritev v eno je za njih izdelal zunanji izvajalec. Podjetje je z uvedbo inovativnega predloga povečalo število in hitrost meritev ter urejanje nadaljnjih podatkov. Zaradi združitev meritev so na trgu konkurenčnejši, na račun inovativnega predloga pa bodo odprli tudi novo delovno mesto.
Z vidika onesnaževanja okolja je učinek inovativnega predloga v smislu varovanja okolja pozitiven (manj časa za zapore cest, posledično manjši izpusti CO2). Gospodarska korist inovativnega predloga se kaže v polovico nižjih stroških za izvajanje meritev ter boljšem poslovnem rezultatu.
Vloga predlagatelja je bila ocenjena je s 65 točkami. Odobrilo se je sofinanciranje inovativnega predloga v znesku 2.707,50 EUR. Sredstva so namenska in predstavljajo delno vračilo upravičenih stroškov inovativnega predloga.