Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Šentjernej

Šentjernejska L-Tek Elektronika se še naprej vzpenja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.08.2016 08:22

Šentjernejska L-Tek Elektronika, dolenjsko-posavska gazela leta 2013, je s polletno prodajo izdelkov primerljivi lanski izid presegla za približno 12 odstotkov. Hkrati je primerljivi lanski čisti dobiček presegla za 15 odstotkov. V podjetju sicer stalno rastejo in zaposlujejo, v prihodnjih dveh letih načrtujejo tudi širitev obrata.

Lastnik L-Tek Elektronike, podjetja, ki je usmerjeno v izdelavo prototipov, majhnih in srednje velikih serij visokotehnoloških izdelkov, Radko Luzar je za STA povedal, da si ob koncu leta obetajo od 6,5 do sedem milijonov evrov prodaje in 15-odstotno rast. Hkrati naj bi ob približno enaki rasti letni čisti dobiček dosegel približno milijon evrov.

Sicer pa v podjetju vse od ustanovitve pred 22 leti vsakoletno rastejo in vlagajo v opremo ter razvoj. Usmerjajo se v razvoj in izdelavo medicinske elektronike in drugih visokotehnoloških elektronskih modulov, svojo opremo pa so prilagodili visokim zahtevam ter merilom za njeno izdelavo.

Za naložbe in razvoj so lani namenili približno 600.000 evrov, letos pa zanje namenjajo približno pol milijona evrov.

L-Tek Elektronika je ob polletju zaposlovala 70 ljudi. Letos so število zaposlenih povečali za tri. Za prihodnje leta je Luzar napovedal še deset novih zaposlitev, potrebujejo pa predvsem razvojni kader.


Dodal je, da nameravajo obrat v šentjernejski industrijski coni, ki bi jo rada domača občina ob uspešni razpisni prijavi razširila, v prihodnjih dveh letih povečati in okrepiti proizvodnjo.

V L-Tek Elektroniki glavnino svoje proizvodnje izvozijo. Med njihovimi glavnimi trgi so Velika Britanija, Avstrija in Nemčija. Prodajajo tudi v drugih evropskih državah, sicer pa so s svojimi visokotehnološkimi izdelki prisotni na vseh celinah.

Podjetje ves lastni dobiček vlaga v razvoj, znanje, zaposlene in posodabljanje proizvodne opreme. Večina izdelkov pa je delno ali v celoti razvita v lastnem razvojnem oddelku, ki zaposluje 12 diplomiranih inženirjev, ter s sodelovanjem domačih in tujih strokovnjakov ter različnih ustanov, je še povedal Luzar.

Luzar je sicer v zadnjem mandatu tudi šentjernejski župan, ki pa svoje delo opravlja nepoklicno. V času županovanja ga kot direktor v podjetju zamenjuje njegov namestnik Viktor Zaletelj.