stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Šentjernej

Šentjernejski svetniki sprejeli številne sklepe

Piše: Občinska uprava Občine Šentjernej

Čas objave:
03.06.2019 08:47

Občinski svet Občine Šentjernej je imel prejšnji teden četrto redno sejo Občinskega sveta Občine Šentjernej. Na dnevnem redu je bilo 18 točk.

Svetniki so najprej sprejeli Poročilo o delu Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto za leto 2018 in Plan dela Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto za leto 2019. Nato so sprejeli Letno poročilo Zdravstvenega doma Novo mesto za leto 2018 in Program dela in finančni načrt Zdravstvenega doma Novo mesto za leto 2019.

V nadaljevanju so se s strani direktorja Komunale Novo mesto d.o.o. Gregorja Klemenčiča sprejeli Letno poročilo Komunale Novo mesto d.o.o. za leto 2018. Svetniki so potrdili tudi predložene elaborate o oblikovanju cen izvajanja obvezne občinske gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo ter zbiranja in odvoza komunalnih in bioloških odpadkov v občini Šentjernej za leto 2019 in predračunske lastne cene izvajanja obvezne občinske gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo ter zbiranja in odvoza komunalnih in bioloških odpadkov v občini Šentjernej za leto 2019.

Potrdili so tudi cene izvajanja obvezne občinske gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode ter zbiranja in odvoza komunalnih in bioloških odpadkov v občini Šentjernej in subvencijo cene za izvajanje gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo in odvajanja komunalne in padavinske odpadne vode iz sredstev občinskega proračuna.

V nadaljevanju so svetniki sprejeli Letno poročilo Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto za leto 2018 in Program dela ter finančni načrt Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto za leto 2019. Po skrajšanem postopku so sprejeli Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o sofinanciranju športnih programov v Občini Šentjernej, Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o sofinanciranju kulturnih programov v Občini Šentjernej, Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o sofinanciranju turističnih programov v Občini Šentjernej ter Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o sofinanciranju socialnovarstvenih in ostalih programov v Občini Šentjernej.

Na seji so svetniki sprejeli tudi sklep o dodatnem začasnem znižanju cen programov predšolske vzgoje za starše, ki so občani Občine Šentjernej, in katerih otroci obiskujejo Vrtec Čebelica Šentjernej ter o določitvi stroškov začasnega izpisa otrok iz vrtca. Tako lahko starši otrok, za katere je Občina Šentjernej po veljavni zakonodaji dolžna kriti del cene programa predšolske vzgoje v vrtcu, uveljavljajo rezervacijo zaradi počitniške odsotnosti otroka enkrat letno v obdobju od 1. julija do 31. avgusta. Rezervacijo lahko uveljavijo za neprekinjeno odsotnost otroka za en mesec (31 dni) ali dva meseca (62 dni), ter so jo dolžni vrtcu pisno sporočiti najkasneje sedem dni pred prvim dnem odsotnosti otroka iz vrtca. Starši, ki imajo v vrtec hkrati vključenega več kot enega otroka, lahko uveljavljajo rezervacijo le za otroka, za katerega se ne sofinancira plačilo staršev iz državnega proračuna. Starši bodo plačali rezervacijo v višini 50% zneska, določenega z odločbo o višini plačila staršev. Razliko 50% bo pokrila Občina Šentjernej.

Svetniki so na seji sprejeli predlog župana in sicer, da se imenujejo člani Sveta za preventivno in vzgojo v cestnem prometu v Občini Šentjernej. Imenovani so bili: Marjan Cerinšek, predstavnik osnovnega izobraževalnega varstva, Zlatka Kocman – Kuhar, predstavnica otroškega varstva, Bojan Jakše, predstavnik občanov in avto šol ter drugih organizacij, ki se ukvarjajo z izobraževanjem ali usposabljanjem na področju prometa, Gregor Lusavec, predstavnik policije in Darja Bambič, predstavnica občinske uprave. Občinski svetniki Občine Šentjernej so se seznanili z nameravanim začetkom postopka sprememb in dopolnitev Odloka o zazidalnem načrtu za območje sejemske dejavnosti ob obvozni cesti Šentjernej (Uradni vestnik Občine Šentjernej, št. 5/01, 4/03, 3/07, 2/09, 4/2012). 

Šentjernejska občinska seja .png
Šentjernejska občinska seja
Foto: Občina Šentjernej

Na seji so potekale tudi tajne volitve za imenovanje predstavnika Občine Šentjernej v Svet zavoda Zdravstveni dom Novo mesto. Imenovan je bil občinski svetnik Jože Simončič, ki je v svetu zavoda deloval že v prejšnjem mandatnem obdobju.

Ob zaključku seje so svetniki sprejeli še ugotovitveni sklep, da je namestniku člana Posebne občinske volilne komisije prenehala funkcija, sklep o ukinitvi statusa javnega dobra na nepremičninah št. 982/2, k.o. Gorenja Orehovica in sklep, kjer so svetniki soglašali s sklenitvijo sodne poravnave v sodnem sporu pridobitve lastninske pravice pri nepremičninah v Vrhpolju.