profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Šentrupert

Šentrupert seznanjen z občinskim prostorskim načrtom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.10.2012 13:41

Člani in članice Občinskega sveta Občine Šentrupert so se na včerajšnji 17. redni seji seznanili z novim občinskim prostorskim načrtom (OPN). Pred zaključkom 30-dnevne javne razgrnitve bo prihodnji četrtek, 18. oktobra 2012, ob 18. uri še javna obravnava v mansardi Osnovne šole dr. Pavla Lunačka Šentrupert.

Občinska uprava se je odločila, da OPN na posebni seji predstavi tudi članom in članicama občinskega sveta. „Zdelo se nam je primerno, da oni dobijo še posebej poglobljeno informacijo o tem, kaj občinski prostorski načrt predstavlja, tako da bodo lahko tudi sami med občani podali te ugotovitve. Načeloma so tudi oni tisti, na katere se občani obračajo, in se nam zdi prav, da so temu primerno tudi bolj informirani,“ razloge za včerajšnjo razpravo o OPN na 17. redni seji pojasnjuje višji svetovalec za okolje in prostor na občinski upravi Občine Šentrupert, dr. Iztok Kováčič (- pripeta tonska izjava dr. Iztoka Kovačiča)

Občani so javno razgrnitev sprejeli in iščejo informacije o novem OPN tako po spletu, prek informacijskega sistema PISO, kot tudi osebno na občini – med uradnimi urami ob ponedeljkih, sredah in petkih. Kot je pojasnil dr. Kovačič, jih zanima predvsem, ali je njihova parcela postala zazidljiva, kar nekaj pobud pa je že bilo tudi za spremembo namembnosti iz zazidljive nazaj v kmetijsko zemljišče. Slednje je predvsem s strani Ministrstva za kmetijsko in okolje RS vedno zaželena sprememba.


Občinski svet Občine Šentrupert je včeraj za predstavnika Občine Šentrupert v volilno telo 14. volilne enote za izvolitev člana državnega sveta izvolil Franca Bartolja, za kandidata za člana državnega sveta pa Ruperta Goleta. Poleg tega so potrdili tudi dokument identifikacijskega projekta „Čistilna naprava Dob“, s katerim rešujejo problem odvajanja in čiščenja odpadnih voda na Dobu. Naložba – izgradnja čistilne naprave za 1000 populacijskih enot in vseh potrebnih vodov – je ocenjena na 720 tisoč evrov.

dr Iztok Kovacic o predstavitvi OPN obcinskemu svetu.mp3