stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Šentviška šola bo deležna celovite prenove

Piše: R.K.

Čas objave:
02.03.2023 13:00

V prostorih Občine Ivančna Gorica je župan Dušan Strnad s podjetjem ARHI+, arhitekturne rešitve, Gašper Arh s.p. in partnerjem ATICO Samo Mikec s.p. podpisal pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije za rekonstrukcijo Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični.

Podpisa pogodbe se je udeležila tudi ravnateljica šentviške šole Angelca Mohorič. Projektantska pogodbena vrednost znaša 42.923,60 evrov z DDV.

Projekt rekonstrukcije šentviške šole bo zajemala rušitev obstoječih 3 učilnic za odrom v avli, s preureditvijo in nadzidavo za še dodatne tri učilnice. S projektom se bo uredila še 1 manjša učilnica, 3 dodatni kabineti, 2 prostora za svetovalno službo, povečali se bodo prostori zbornice, kuhinje in jedilnice ter pridobilo nove površine za garderobe. Urejen bo tudi povezovalni hodnik v 1. nadstropju z novimi učilnicami in starim delom objekta. Po pridobitvi projektantskih dokumentov in gradbenega dovoljena, sledi razpis za izbor izvajalca in nato izvedba rekonstrukcije, ki je predvidena začela v spomladanskem času naslednjega leta.

Bo pa OŠ Ferda Vesela v letošnjem poletnem času deležna celovite energetske sanacije šolskih prostorov in telovadnice. Projekt zajema zamenjavo stavbnega pohištva (okna in vrata), izolacija podstrešja, zamenjava vira ogrevanja iz kurilnega olja na toplotno črpalko z geosondo, vgradnjo varčnih svetil, vgradnjo termostatskih ventilov in uravnoteženje sistema ogrevanja.