pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice

SERŠTG - Skupaj dosegamo visoke cilje

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
14.02.2024 06:10

Na Srednji elektro-računalniški šoli in tehniški gimnaziji na Šolskem centru Novo mesto se število dijakov z vsakim letom povečuje, kar pomeni veliko novih interesov, želja po znanju in pridobivanju praktičnih veščin, ki jih bodo dijaki po zaključenem izobraževanju uspešno uporabljali na trgu dela. Ob tem beležijo številne izjemne dosežke na vseh področjih v vseh programih srednjega poklicnega in strokovnega izobraževanja ter tehniške gimnazije.

Zavedajo se, da povprečnost ne obstaja v posamezniku in prizadevajo si čimbolj slediti načelu, da je trden temelj za uspeh kombinacija skupinske inteligence in timskega dela. Strokovnost učiteljev in učinkovit pedagoški pristop omogočata, da dijaki odkrivajo in razvijajo svoje talente. Odmevne uspehe dosegajo na tekmovanjih iz športa. Pod strokovnim mentorstvom dijaki blestijo tudi na tekmovanjih iz znanja in navdušujejo javnost s skupnimi projekti, to je s projektom multimedija, pri katerem aktivno ustvarjajo multimedijske vsebine, v sodelovanju z medijskimi hišami v Sloveniji, s projektom SciDrom, ki spodbuja razvoj na področju novih tehnologij in umetne inteligence. Lani so obeležili 40 let programa elektrotehnike, letos pa beležijo 2 jubileja: 25 let tehniške gimnazije in 20 let programov računalništva.

Dijaki, ki prihajajo iz celotne regije in iz različnih socialnih okolij, svoje pobude uresničujejo tudi s pomočjo dijaške skupnosti. Skozi projekte, kot so koncerti, dobrodelne akcije idr. krepijo zavest o povezovanju med generacijami in se zavedajo pomembnosti povezovanja pomoči potrebnim v šolskem okolju in širši regiji.

Raznolikost in številčnost jih bogatita in dopolnjujeta ter jim omogočata doseganje izjemnih uspehov. Spoznajte in začutite utrip šole na informativnih dnevih, kjer bodo dijaki in učitelji predstavljali posebnosti posameznih programov ter odgovarjali na vprašanja obiskovalcev. Informativni dnevi bodo v petek in soboto, 16. in 17. februarja 2024. Obiščite jih, veseli vas bodo.