stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Sevnica je prejemnica srebrnega znaka Slovenia Green Destination

Piše: Občina Sevnica in KŠTM Sevnica

Čas objave:
21.03.2018 11:26

Občina Sevnica je bila kot turistična destinacija, skladno z vsemi prizadevanji na področju trajnosti, ocenjena s srebrnim znakom Slovenia Green Destination.

S srebrnim znakom je pridobljena potrditev, da je Sevnica turizmu, okolju, obiskovalcem in turistom prijazna destinacija.

Novico o pridobitvi znaka in čestitke v imenu Slovenske turistične organizacije in akreditiranega partnerja, Zavod Tovarna trajnostnega turizma, sta sevniška občina in zavod KŠTM Sevnica prejela včeraj, ob tem pa je župan Srečko Ocvirk dejal: »V sevniški občini vseskozi delamo v smeri sonaravnega, naravi prijaznega, zelenega turizma. Veseli smo, da je to prepoznano tudi s prejemom srebrnega znaka. Razvoj turizma teče kot prilagajanje potrebam in povpraševanju, dolgoročen pogled in umeščanje na turistični zemljevid tudi v obliki pridobitve srebrnega znaka Slovenia Green Destination pa vsekakor pomembno utira pot nadaljnjemu razvoju turizma.«

Z znakom se želi sevniška občina na slovenskem, evropskem in globalnem trgu še bolj utrditi kot okolju in družbi prijazna destinacija. »Priznanja smo zelo veseli, saj potrjuje vsa naša prizadevanja. Zelena shema slovenskega turizma in znak Slovenia Green Destination je k trajnostnem razvoju zavezan proces, kar nas zavezuje k nadgradnji, dopolnjevanju, izboljševanju in spremljanju različnih segmentov razvoja turizma v Sevnici tudi v prihodnje. V primeru, da kateri od sevniških ponudnikov nastanitvenih možnosti tudi sam pridobi Green Destination znak, je v obdobju dveh ali treh let ob obnovitvi znaka vnovič možna kandidatura za pridobitev zlatega Slovenia Green Destination znaka,« pa je povedala direktorica Javnega zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Mojca Pernovšek.