Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Sevnica

Sevnica že peto leto prostovoljstvu prijazna

Piše: R.K.

Čas objave:
18.05.2021 10:10

Slovenska filantropija je med prejemnike nazivov Prostovoljstvu prijazno mesto 2021, ki ga podeljujejo občinam za aktivno spodbujanje prostovoljstva, že peto leto zapored uvrstila tudi Občino Sevnica.

Kot so sporočili iz Slovenske filantropije v obrazložitvi priznanja, Občina Sevnica naziv prejme za zagotavljanje sistemske finančne podpore prostovoljskim organizacijam na različnih področjih delovanja preko razpisov in omogočanje brezplačne rabe prostorov, sodelovanje v večjih nacionalnih prostovoljskih akcijah, kot sta Dan za spremembe in Nacionalni teden prostovoljstva, podporo društvom pri izvedbi prireditev, zahvalo prostovoljcem ob številnih priložnostih, prevoze starejših in odziv na epidemijo.

Občina Sevnica se s ponosom in hkrati veliko mero odgovornosti zaveda, kako številčno se občani vključujejo v raznolike prostovoljske aktivnosti. Poleg dobrote ljudi pa na živost prostovoljstva vpliva tudi posluh lokalne skupnosti.

Lokalna skupnost zato aktivno podpira prostovoljce in prostovoljske organizacije, saj skrbi za ustvarjanje dobrih in spodbudnih pogojev za delo prostovoljskih organizacij. Hkrati s pomočjo jasno opredeljenih aktivnosti za razvoj prostovoljstva omogoča promocijo prostovoljstva in prostovoljcev, ki s svojim nesebičnim delom nenehno izboljšujejo kakovost življenja občanov in prispevajo k razvoju občine.