Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Zabukovje

Sevniška občina za kakovostno vodooskrbo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.03.2013 11:23

Sevniški župan Srečko Ocvirk in direktor sevniške Komunale Matija Udovč sta podpisala pogodbo za izvedbo projekta »Rehabilitacija in izgradnja vodovodnih sistemov«.

V skladu z razvojno strategijo občine in načelom dostopnosti do vode kot javne dobrine projekt pomeni nadaljevanje večletnega prizadevanja občine za vzpostavitev kakovostnega sistema vodooskrbe na območju celotne občine.

Predmet projekta je rehabilitacija in izgradnja vodovodov na širšem območju levega brega reke Save. Z investicijami na posameznih odsekih vodovodnih sistemov želi občina zagotoviti zanesljivo oskrbo s kakovostno pitno vodo, zmanjšati vodne izgube in zaščititi vodne vire pred vplivi onesnaževanja. Gre za posodobitve vodovodnih sistemov tako z vidika stroškovne, okoljske in tehnične učinkovitosti. Pogodbena vrednost projekta znaša 1.553.585 evrov, operacijo pa, po uspešnem kandidiranju na razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, v višini 1.125.000 evrov sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj.

Po izvedbi javnega naročila bo investicijo izvedlo podjetje Komunala d.o.o. Sevnica. Podpisu pogodbe sledi uvedba izvajalca v delo in pričetek del, pri čemer morajo biti vse pogodbene obveznosti izpolnjene v letošnjem septembru.


Predmet investicije je rehabilitacija in izgradnja vodovodov v skupni dolžini 21.423 metrov ter izgradnja vodnih zbiralnikov in zajetja pitne vode na naslednjih odsekih: Vranje–Lončarjev dol–Žigrski vrh–Čanje, ČR Blanca–Poklek, zajetje Dolna–raztežilnik Pecelj, Podskalica–Zabukovje–Meniški vrh, Zabukovje–Mrzla planina–Pokojni Vrh, Podvrh–Trnovec–Kosimerni Dol in zajetje Dolna–Lisca.

Župan Srečko Ocvirk je ob tem povedal: "Občina Sevnica sprejema pitno vodo kot dobrino, ki mora biti dostopna vsem občanom, in v skladu s strategijo vodooskrbe v občini načrtujemo številne projekte za izboljšanje te dejavnosti. Projekt rehabilitacije vodovodnih sistemov je zadnji večji projekt v primarno mrežo vodooskrbe na območju občine. S tem projektom bomo pridobili celovitost, varnost in kvaliteto na vodooskrbnih sistemih v občini Sevnica. Rešitve za nekaj območij, ki imajo še težave s kvalitetno vodooskrbo, so predvidene v tem projektu kot celovite."