Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice

SIC Brežice šest let uspešno sodeluje v evropskem projektu EPAS

Piše: R.K.

Čas objave:
26.06.2023 08:22

Strokovno izobraževalni center Brežice je ponovno osvojil in pridobil naziv šola ambasadorka Evropskega parlamenta.

V evropskem programu in projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - EPAS (European Parliament Ambassador School) so v letošnjem šolskem letu aktivno sodelovali že šesto leto. Na šoli je bilo v okviru programa uspešno pripravljenih in izvedenih veliko raznolikih aktivnosti. 

Letos je bilo v program EPAS Slovenija vključenih 80 srednjih šol in dijaških domov, 1300 dijakov in 200 mentorjev. Program in projekt v Sloveniji uspešno koordinira Informacijska pisarna Evropskega parlamenta.

Zaključne slovesnosti programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta so se minuli torek v Hiši EU v Ljubljani udeležile dijakinje ambasadorke Ivana, Hana in Lalita, s profesorico in koordinatorico programa EPAS na SIC Brežice Mojco Ogorelc.

Ob sodelovanju v programu EPAS SIC Brežiče so se zahvalili evropskima poslancema Franciju Bogoviču in Matjažu Nemcu, posavskima poslancema v državnem zboru Republike Slovenije Tamari Vonta in Matjažu Liscu, Občini Brežice, Zavodu Republike Slovenije za šolstvo, Občini Sevnica, podjetjem Soltec Slovenija, Ino Brežice, Hess in Kovis, našim odličnim dijakom in mentoricam profesoricam Deji Avsec, Katji Bogovič, Lidiji Furlan, Mojci Ogorelc, Tanji Plevnik in Urški Senica za dosežen uspeh, uspešno izvedene raznolike aktivnosti ter prijetno sodelovanje.