nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Kočevje

Simbolno položili temeljni kamen za nov vrtec v Kočevju

Piše: Občina Kočevje

Čas objave:
31.03.2021 06:57

Župan dr. Vladimir Prebilič in predsednik uprave CGP Martin Gosenca sta si ogledala gradbišče novega vrtca, ob tej priložnosti sta tudi simbolno položila temelji kamen.

Predmet projekta je novogradnja 16-oddelčnega vrtca v občini Kočevje, ki bo prostorsko in funkcionalno ustrezal veljavnim pravilnikom ter bo zgrajen po sodobnih principih sonaravne gradnje, namenjene sodobni predšolski pedagogiki, z vsemi spremljajočimi pomožnimi prostori (lastna kuhinja, shramba, garderobe in sanitarije za zaposlene, zbornica, pisarne za vodjo enote, ipd.). Investicija obsega še rekonstrukcijo obstoječega vrtca (rušitev objekta), rekonstrukcijo dovozne ceste s parkirišči in izvedbo ustrezne zunanje ureditve (izvedbo otroškega igrišča, gospodarskega dvorišča in parkirišča).

Projekt se je pričel v letu 2017, ko je bila izdelana projektna naloga kot podlaga za projektni natečaj izbira strokovno najprimernejše rešitve za projekt »Izgradnja 16-oddelčnega vrtca v občini Kočevje«, ki ga je v letu 2018 Občina izvedla v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije. Natečajna komisija je izbrala dve najprimernejši natečajni rešitvi, ki sta bili predmet pogajanj z usposobljenim ponudnikom v postopku javno-zasebnega partnerstva. V sklopu postopka, ki se je zaključil leta 2019, zasebni partner ni bil izbran. Na podlagi interne ocenjevalne komisije je bila izbrana natečajna rešitev arhitekturnega biroja SVET VMES d.o.o. Ljubljana, ki je predmet nadaljnjega postopka znotraj projekta. Oktobra 2020 je občina pristopil k javnemu naročilu za izbiro izvajalca gradnje, podpis pogodbe z izbranim izvajalcem bo predvidoma v februarju 2021.

Novogradnja objekta vrtca bo potekala in se tudi končala vzporedno z delovanjem obstoječega vrtca. Izgradnja otroškega igrišča se bo zaključila po rušitvi prizidka obstoječega vrtca. Konstrukcija dvo-etažnega objektaje hibri dna lesena gradnja z jeklenimi okvirji, tehnični del objekta in rezervoar za vodo pod objektom pa v armirano betonski varianti. Kot je povedal nadzorni inženir g. Dalibor Stojkovič, gradnja objekta poteka po zastavljenem načrtu in v predvidenih rokih. Izkopi so opravljeni, trenutno pa potekajo tako imenovana »mokra dela« kar pomeni betonažo raznih gradbenih elementov. Sam pričakuje, da bodo vse gradbene faze potekale po planu in da bodo dela zaključena prihodnje leto v mesecu maju.