franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice Mokronog Trebelno

Sofinanciranje kastracije in sterilizacije mačk

Piše: R.K.

Čas objave:
13.10.2021 09:00

Občina Mokronog-Trebelno se srečuje z vse večjo problematiko zapuščenih in prostostoječih živali, zato je zagotovila sredstva za sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniških mačk prebivalcev občine Mokronog-Trebelno.

Občani lahko cenovno ugodnejše pogoje posegov izkoristijo do porabe sredstev oziroma
najkasneje do 30. novembra na Veterinarski postaji Trebnje.  Posameznemu gospodinjstvu se sofinancira storitev za največ eno žival.

Preprečevanje rojstev neželenih živali je za lastnike obveza, ki izhaja iz določb 11. člena Zakona za zaščito živali, usmrtitev ali namerna zapustitev živali pa je kazniva! Sterilizacija in kastracija mačk je bistvenega pomena za omejevanje nekontroliranega razmnoževanja in rojevanja novih mladičev. Na ta način se preprečujejo izbruhi različnih bolezni, ki so lahko škodljive tako živalim kot tudi človeku. Sterilizacija in kastracija dolgoročno izboljšata zdravje in kakovost življenja živali.


Za sofinanciranje sterilizacije in kastracije mačk morajo imeti lastniki stalno bivališče in tudi dejansko živeti v Občini Mokronog-Trebelno, poseg je s strani občine sofinanciran v višini 20 evrov po živali, dodatno pa je redne cene znižal tudi izvajalec, lastnik bo tako plačal le 20 evrov za sterilizacijo mačke oziroma za kastracijo mačka.