IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Skavtski tabor Pali Južno

Piše: R.K.

Čas objave:
08.07.2023 07:30

Od 9. do 15. julija bo na Dolenjskem, na območju občine Šentjernej potekal večji skavtski tabor imenovan Pali južno! Tabora se bo udeležilo okoli 250 skavtov iz skavtskih lokalnih enot: Črnomelj 1, Krško 1, Novo mesto 1, Novo mesto 2, Ribnica 1, Šentjernej 1 in Tržišče 1. Skavti delujejo v okviru Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, prostovoljne nacionalne mladinske organizacije, ki se ukvarja z vzgojo in izobraževanjem otrok in mladih.

Preko dejavnosti se učijo skavtskih veščin, življenja v naravi, medsebojnega sodelovanja in odgovornega državljanstva. Tabor Pali južno združuje skavte lokalnih enot, ki prihajajo iz “južnega dela” Slovenije in se znotraj organizacije povezujejo v širšo skupnost več lokalnih enot.

Udeleženci tabora bodo predstavniki osrednje skavtske starostne skupine, izvidnikov in vodnic, ki so stari od 11 do 16 let. Poleg udeležencev, bo na taboru prisotna tudi ekipa voditeljev prostovoljec, ki bodo skrbeli za organizacijo in izvedbo tabora.

Skavtski tabor mladim predstavlja edinstveno izkušnjo življenja v naravi, saj bodo ves čas spali v šotorih in se gibali na prostem. Aktivnosti bodo spodbujale udeležence k razvijanju samostojnosti, odgovornosti, iznajdljivosti in zdravega načina življenja. Med drugim pa bodo izvedene tudi zanimive delavnice z gosti, športne in druge igre, večeri pa bodo preživeti ob tabornem ognju.

Običajno se skavti odpravljajo na tabor znotraj svoje lokalne enote, tabor Pali južno pa bo nekaj posebnega, saj bo združeval skavte iz različnih krajev, ponudil edinstveno priložnost za spletanje novih poznanstev in gradnjo pripadnosti širšemu okolju.