stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Novo mesto

Skoraj 280 udeležencev letošnjega SEEMEET-a

Piše: R.K.

Čas objave:
27.10.2021 08:49

Dvodnevni dogodek, ki se je letos izjemoma v celoti preselil na splet, je dosegel cilj: uspešno izvedeni številni sestanki udeležencev z vsega sveta z morebitnimi bodočimi partnerji, dobavitelji ali kupci. SEEMEET 2021, ki ga je ob podpori partnerjev organiziral Razvojni center Novo mesto, je dokaz, da so sestankovanja lahko uspešna tudi v digitalni obliki.

Skoraj 280 registriranih udeležencev iz 26 držav z vsega sveta, največ iz Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Italije, Srbije, Turčije in seveda Slovenije pa tudi, recimo, iz Brazilije, Filipinov in Kanade je letošnji domet te edinstvene platforme – najboljšega možnega okolja za mreženje, ki omogoča vrsto priložnosti za sklepanje novih poslov.

Kar 140 udeležencev se je udeležilo vnaprej organiziranih sestankov, ki so lahko prvi korak do uspešnega sodelovanja s potencialnimi kupci, dobavitelji in partnerji. "Letošnji mednarodni dogodek za poslovno mreženje SEEMEET 2021 je bil kljub digitalni izvedbi več kot uspešen. Je drugače, vendar tisti, ki želi delati posel, ga lahko tudi prek spleta, to je dejstvo. Poleg privarčevanih stroškov potovanja in bivanja so letošnji udeleženci nenazadnje privarčevali tudi na času. Osnovni namen dogodka je omogočiti nove poslovne povezave in tlakovati pot novim poslom, kar smo dosegli. Smo pa ljudje družabna bitja in seveda si močno želimo, da bi prihodnje leto SEEMEET zopet postal SEE (da se vidimo) in MEET (da se srečamo)," je ob zaključku dogodka izpostavil vodja projekta Aleksej Metelko z Razvojnega centra Novo mesto in se ob tem zahvalil vsem soorganizatorjem, podpornim
delegacijam, Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ter agenciji Spirit Slovenija.


Dvodnevni dogodek poslovnega mreženja je bil obogaten tudi s spremljajočimi tematskim predavanji, ki so sledila letošnjim osrednjim industrijam (kovinska industrija, elektro industrija ter sektor informacijske in komunikacijske tehnologije). 

Dogodek je letos potekal že sedmič in kljub spremenjenim razmeram so organizatorji (Razvojni center Novo mesto ter Regionalne razvojne agencije Podravje – Maribor, Zasavje, Zeleni Kras, Ljubljanske urbane regije, Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina ter razvojne agencije Razvojni center Murska Sobota, Razvojno informacijski center Bela krajina, Razvojni center Kočevje Ribnica in Razvojna agencija Savinjske regije in podporne delegacije Gospodarska zbornica Srbije, Slovenski poslovni klub v Srbiji, Slovensko deželno gospodarsko združenje in Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto) ob močni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter agencije Spirit Slovenija ponovno dokazali, da je s pravo sinergijo moč pozitivno vplivati na povezovanje mednarodnega poslovnega okolja in s tem posledično omogočiti podjetjem možnost novih poslov.


“Seemeet je eden najbolje organiziranih spletnih dogodkov, ki sem se jih udeležil,"
pravi Dale Kirkwood iz podjetja NIVY Watch, eden izmed govorcev, ki je bil
radodaren s pohvalami in dodal: "Sistem je deloval dobro in stopnja udeležbe se je
zdela visoka. Kljub temu, da je bil dogodek virtualen, je bil velik poudarek na
organizaciji B2B srečanj in mreženju - to je izjemno dragocena koristnost tovrstnih
dogodkov. Resnično se že veselimo Seemeeta 2022 in upamo, da bo v živo."