tina turner Odkrito.si

Tina Turner: Spregovorila o sinovem samomoru

meduza, cornwall Svet24.si

FOTO: Posneli meduzo, veliko kot človek

čuječnost 2 Petisvet.si

Stres lahko s čuječnostjo obvladujemo prav vsi

miro cerar bmw Svet24.si

Poklukar v parlamentu razkril Cerarjevo veliko ...

ceca ražnatović Svet24.si

Ceca po aferi v Albaniji: Jaz sem patriotka

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Izpadla Paulina razkrila ...

Nika Zorjan 3 Njena.si

Ta lepotica je sestra Nike Zorjan!

Novice Nm, Žužemberk

Škufca: Ne bo jim uspelo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.11.2012 13:21

Žužemberški župan Franc Škufca je danes sedel na zatožno klop. Obtožnica ga bremeni izrabe uradnega položaja in prestopa meje uradnih pravic. Škufca pravi, da zadeva ne pije vode.

Na Okrajnem sodišču v Novem mestu je bila danes glavna obravnava v obtožnem predlogu, ki žužemberškega župana Franca Škufco bremeni, da je brez javnega naročila leta 2007 oddal posel za pokablitev žužemberške industrijske cone Sejmišče. Tožilstvo mu očita zlorabo uradnega položaja in ponarejanje listin, Škufca pa se je izrekel za nedolžnega.

Tožilstvo mu očita, da je z namenom, da bi drugemu zagotovil nepremoženjsko korist, izrabil svoj uradni položaj in prestopil meje uradnih pravic, z očitanim dejanjem pa tudi huje prekršil pravice konkurenčnih gradbincev.

Po obtožnem predlogu naj bi Škufca leta 2007 po vnaprejšnjem dogovoru in brez izvedbe postopka javnega naročanja oddal gradbena dela za pokablitev električnega daljnovoda družbi CGP iz Novega mesta, ki je nato dela v celoti opravila in za ta izdala račun za nekaj več kot 87.000 evrov. Župan naj bi tudi odredil vpis lažnih podatkov v uradne listine.

Škufca vseskozi trdi, da je nedolžen in da gre za politično gonjo proti njemu
Že na predobravnavnem naroku je zagovornik Škufce, Borut Škerlj povedal, da dejanja, ki jih tožilstvo in nekateri politični nasprotniki očitajo Škufci, nimajo znakov prekrška, da je tako, pa je pri pregledu omenjenega projekta ugotovila tudi državna revizijska komisija.


Po Škerljevih besedah je v okviru omenjenega projekta šlo za manjša dela, ki so občino stala približno 15.000 evrov in niso presegala zneska, za katerega zakonodaja predpisuje javni razpis.

Razliko v višini približno 60.000 evrov je poravnal naročnik projekta Elektro Ljubljana, njegovo vlogo pa so pisci ovadbe in tudi obtožnega predloga zamolčali, je opozoril Škerlj ter dodal, da tudi drugi očitki Škufci ne držijo. Sodišču je zato predlagal, naj postopek zoper žužemberškega župana ustavi in obtožni predlog zavrže.

Škufca se bo na sodišču znova zagovarjal 5. decembra.

Franc Škufca o primeru