Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice

Snežilo bo do nižin - so zimske službe pripravljene?

Piše: R.K.

Čas objave:
13.01.2023 10:58

V začetku prihodnjega tedna lahko tudi po nižinah Dolenjske pričakujemo sneg. Kako pa so pripravljene zimske službe na novo pošiljko snežink?

Kot je za radio Krka povedal direktor vzdrževanja cest na novomeškem CGP-ju Anton Hrastar, so pripravljeni.  "Zaradi napovedi bomo uvedli višjo stopnjo pripravljenosti," je povedal Hrastar. Dodal je, da bo nekaj ljudi na delovnem mestu, ostali bodo doma v pripravljenosti. Pripravljeno imajo zimsko opremo za pluženje in posipavanje, materiala imajo dovolj. "Glede na razmere bodm najprej posipali vozišče, nato pa pričeli s pluženjem," je še povedal Anton Hrastar.

Na Agenciji RS za okolje napovedujejo, da se bodo v noči na ponedeljek padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo do ponedeljkovega jutra marsikje spustila do nižin. V ponedeljek čez dan bodo padavine prehodno ponehale. V prvi polovici tedna bomo pod vplivom ciklonskih območij in vremenskih front, nato se bo nad Alpami krepilo območje visokega zračnega tlaka, južneje, nad osrednjim Sredozemljem pa bo ostal ciklon. V torek in sredo bo še oblačno z občasnimi padavinami, v notranjosti Slovenije bo marsikje snežilo. Od četrtka do sobote bo prevladovalo suho in hladnejše vreme. Proti koncu tedna se bo delno zjasnilo.