stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Krško

Sofinancirali bodo počitniško delo mladih

Piše: Občina Krško/L.P. C.

Čas objave:
10.04.2019 12:42

S ciljem mladim z območja občine Krško zagotoviti pridobivanje delovnih izkušenj ter spoznavanje deficitarnih poklicev na eni strani, delodajalcem pa pridobiti in spoznati potencialne domače kadre, je Občina Krško že tretje leto zapored objavila javni poziv delodajalcem za vključitev mladih v počitniško delo za letošnje leto.

V proračunu letošnjega leta je za ta program zagotovljenih 30.000 evrov, delodajalci pa se lahko za sofinanciranje počitniškega dela prijavijo do 13. maja 2019. 

Občina posameznemu delodajalcu v višini pet evrov na opravljeno uro dijaka ali študenta sofinancira neto znesek – izplačilo dijaku oz. študentu in prispevke dijaka oz. študenta za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, pri čemer lahko posamezni dijak oz. študent opravi skupno največ 160 ur počitniškega dela.

Prednost bodo imela dela pri delodajalcih tehničnih in deficitarnih področij, kot so strojništvo in obdelava kovin, elektrotehnika in energetika, pekarstvo in slaščičarstvo, kemijska tehnologija, lesarstvo, steklarstvo, gradbeništvo, gozdarstvo, hotelirstvo in gostinstvo, …Delodajalec lahko odda eno ali več prijav, vendar skupno, za vsa področja dela, za največ 640 ur počitniškega dela.