stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice Metlika

Sofinanciranje sterilizacije in kastracije mačk in psov v Metliki

Piše: Občina Metlika

Čas objave:
24.07.2021 07:00

Občina Metlika se že več let srečuje s problematiko zapuščenih in prostoživečih živali, zato želijo pričeti s projektom sofinanciranja sterilizacije in kastracije mačk in psov v lasti občanov.

Občani lahko cenovno ugodnejše pogoje veterinarskih posegov izkoristijo do 30. novembra oziroma do porabe sredstev pri izbranima izvajalcema veterinarskih storitev v Beli krajini, in sicer sta to Belokranjska veterinarska služba na Ločki cesti  in Veterinarska ambulanta na Zadružni cesti.  Posameznemu gospodinjstvu se sofinancira storitev za največ dve (2) živali.

Preprečevanje rojstev neželenih živali je za lastnike obveza, ki izhaja iz določb 11. člena Zakona za zaščito živali, usmrtitev ali namerna zapustitev živali pa je kazniva. Sterilizacija in kastracija mačk in psov je bistvenega pomena za omejevanje nekontroliranega razmnoževanja in rojevanja novih mladičev. Na ta način se preprečujejo izbruhi različnih bolezni, ki so lahko škodljive tako živalim kot tudi človeku. Sterilizacija in kastracija dolgoročno izboljšata zdravje in kakovost življenja živali.

Cena posega za posamezno žival vključuje individualno obravnavo vsake posamezne živali, kompleten klinični pregled pred posegom, anestezijski protokol, toaleto sluhovodov, antiparazitno terapijo.

Za sofinanciranje sterilizacije in kastracije mačk in psov morajo lastniki izpolnjevati pogoj stalnega in tudi dejanskega prebivališča v občini Metlika. Poseg sterilizacije ali kastracije živali po tem pozivu je sofinanciran v višini 30 evrov za mačke oziroma 50 evrov za pse.

Skupni znesek razpisanih sredstev znaša 2.500 evrov, akcija pa je odprta do porabe sredstev oziroma do 30. novembra letos.  Obveznosti med izvajalcema in Občino Metlika se bodo uredile s pogodbo. Vsi uporabniki boste v veterinarski ambulanti izpolnili obrazec, ki jih bo izvajalec dostavil Občini Metlika.