franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Novice

Solidarnost na OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova

Piše: R.K.

Čas objave:
23.10.2023 12:36

V mesecu septembru so na šoli OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova pod skrbnim vodstvom in dobro organizacijo učiteljice športa Simone Bortek izvedli športni dan »Tek solidarnosti«.

Ta dan ni bil običajen športni dan, saj je imel poudarek na dobrodelni noti. Učenci so tekli, da bi pomagali eni od osnovnih šol, ki so jo prizadele avgustovske poplave. V akcijo so vključili tudi podjetja iz njihove okolice. Nesebično so se odzvali njihovem vabilu. 

Denar se je zbiral slab mesec dni. Zbrali so kar 2690,16 EUR, zato se na tem mestu zahvaljujejo vsem, ki so kakor koli prispevali k njihovi dobrodelni akciji.

V oktobru je skupina učencev (iz vsake triade po dva najbolj vztrajna tekača) v spremstvu dveh učiteljic obiskala OŠ Mengeš in jim simbolično predala zbrani prispevek.  Razkazali so jim prostore, ki so bili poplavljeni. Spodnje nadstropje šole, tj. 11 učilnic, kuhinja z jedilnico, telovadnica in garderobe, so trenutno neuporabni. Po svojih najboljših močeh se trudijo čim prej urediti vsaj nekaj učilnic, da bodo lahko vsi učenci imeli pouk v šoli. Pred šolo imajo postavljen šotor, ki je njihova začasna jedilnica. K sreči jim je bilo vreme naklonjeno, tako da so lahko imeli veliko pouka zunaj, v okolici šole.