Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice

Spomin na žrtve prometnih nesreč

Piše: R.K.

Čas objave:
22.11.2022 10:24

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč obeležujemo tretjo nedeljo v novembru od leta 2007. Na ta dan se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. Tudi v Krškem, na Trgu Matije Gubca, so se v organizaciji Mestne občine Krško in Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, s prižigom sveč spomnili vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah.

Akcija Desetletje za večjo varnost v prometu 2021-2030 ima slogan SPOMINJAJMO SE, POMAGAJMO in UKREPAJMO. V letošnjem letu pa bodo tisti, ki so jih posledice prometnih nesreč zaznamovale, nagovarjali k pozitivnemu pogledu na življenje skozi prizmo DOSTOJANSTVA, PRAVICE, UPANJA, SPOŠTOVANJA, SOLIDARNOSTI, REŠEVANJA ŽIVLJENJ, SPOMINA, MEDSEBOJNE POMOČI, UKREPANJA.

Javnost pa nagovarjamo, kot je v nagovoru na dogodku dejal župan Mestne občine Krško mag. Miran Stanko, in s tem prispevamo k zavedanju o naši vsakdanji vlogi v prometu tudi s takšni majhni dogodki, ki so opomnik, da se prometne nesreče še vedno dogajajo in posledice prometnih nesreč vplivajo na vse, ne samo na udeležence temveč tudi na njihove bližnje.