stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Novice

Sprejeli Strategijo za mlade in proračun

Piše: R.K.

Čas objave:
17.12.2021 09:57

Člani Občinskega sveta občine Črnomelj so včeraj na 24. redni seji obravnavali 19 točk dnevnega reda

Med drugim so občinski svetniki sprejeli Strategijo za mlade občine Črnomelj 2022 – 2027 in v prvem branju obravnavali proračun občine za leto 2022.

Občina Črnomelj je v letošnjem letu pristopila k izdelavi Strategije za mlade v občini Črnomelj 2022 – 2027, ki bo v naslednjih letih začrtala delovanje Občine Črnomelj na mladinskem področju. Pisanja strategije se je občina lotila v sodelovanju z Mladinskim centrom BIT Črnomelj in zunanjim izvajalcem preko izvajanja delavnic, kjer so mladi podali ukrepe na različnih nivojih. Strategija je živ dokument, ki odgovarja na potrebe mladih v občini Črnomelj in jih podpira pri njihovem udejstvovanju in življenju v občini Črnomelj ter se dopolnjuje glede na potrebe iz okolja.

Proračun Občine Črnomelj za leto 2022, ki so ga člani sveta obravnavali v prvem branju, temelji na zagotavljanju kvalitetne infrastrukture na področju komunalnih storitev, prometa, športa, kulture in izobraževanja kar so tudi strateške usmeritve občine.

Na seji občinskega sveta so člani obravnavali in sprejeli Pravilnik o merilih za delno oprostitev pri odmeri in plačilu komunalnega prispevka za območje občine Črnomelj, v katerem so določeni kriteriji kot jih določa zakonodaja EU. Sprejeli so Odlok o pokopališkem redu v občini Črnomelj in letni program športa za leto 2022, na podlagi katerega bo občina izvedla javni razpis.

Med obravnavo kadrovskih zadev so člani občinskega sveta sprejeli sklep o predčasnem prenehanju mandata predstavnika romske skupnosti v občinskem svetu. Sprejeli so Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Majer, izdali soglasje k spremembi statuta ZD Črnomelj in soglasje ustanovitelja za razporeditev presežka prihodkov nad odhodki za namensko rabo – Vrtec Otona Župančiča Črnomelj.