nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Novice

Srčna pisma za male borce z OŠ Center

Piše: R.K.

Čas objave:
06.03.2023 08:38

28. februarja obeležujemo svetovni dan redkih bolezni. Ob tej priložnosti so se na OŠ Center v 3. a in 4. c razredu ter pri literarno novinarskem krožku petošolcev spomnili na otroke z redkimi boleznimi in se priključili akciji »Srčna pisma za male borce«.

Projekt, katerega pobudnik je Društvo Viljem Julijan, je namenjen podpori otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam. V društvu želijo spodbuditi empatijo in solidarnost ter širiti zavedanje o redkih boleznih. Tudi učiteljici na OŠ Center, Manca Pezelj Berger in Urška Vuk, sta prepričani, da je srčnost in zmožnost vživljanja v sočlovekove stiske nujno spodbujati. "Vse prevečkrat smo priče pasivnosti, spregledanju ljudi, ki imajo kakršnekoli težave in takšni projekti dajejo upanje, da le še ni vse izgubljeno," sta dejali.

Zato sta napisali in delili sporočila podpore za male borce. Najprej so jih učenci spoznali iz priloženega gradiva in med njimi je zavladala tišina, v očeh se jim je iskrilo … Nato so besede kar same deževale na papir, brez velikega razmišljanja. "Vsi želimo, da bi se za te redke in nenavadne bolezni čimprej našlo zdravilo, ki bi pomagalo k ozdravitvi otrok. Da bi le vsi otroci premagali te »nebodigatreba« bolezni, " sta povedali učiteljici.

Otroci z redkimi boleznimi so pravi junaki, ki imajo pogumno srce. So naš vzor v tem, kako moramo na težave gledati pozitivno in nikoli ne obupati pri spopadanju z njimi.

Učenci z učiteljicama upajo, da bodo njihova srčna pisma vsaj malo popestrila vsakdan malim borcem in napolnila njihova srca z radostjo in upanjem.