stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Srčni Šentjernejčani darovali kri

Piše: R.K.

Čas objave:
16.02.2024 10:08

V sredo je v Šentjerneju potekala krvodajalska akcija, ki je znova dokazala veliko srčnost in solidarnost krajanov ter okoliških občanov. Organizirana je bila v prostorih Osnovne šole Šentjernej, kjer so se zbrali številni krvodajalci, med njimi tudi nekaj novincev, ki so prvič delili delček sebe za pomoč sočloveku. Skupno je kri darovalo 82 posameznikov, kar je izjemen odziv glede na velikost skupnosti.

Organizatorji so poudarili pomen rednih krvodajalskih akcij za ohranjanje zadostnih zalog krvi v bolnišnicah in drugih zdravstvenih ustanovah. Izpostavili so tudi pomembno vlogo prostovoljcev in lokalnih podjetij, ki so s svojimi prispevki in angažiranostjo pomagali pri izvedbi dogodka. Posebna zahvala gre vsem krvodajalcem, ki so s svojim nesebičnim dejanjem prispevali k reševanju življenj.

Dogodek je bil tudi priložnost za druženje in krepitev občutka skupnosti med udeleženci. Organizatorji že napovedujejo naslednjo krvodajalsko akcijo, ki bo predvidoma potekala junija, in vabijo vse, ki so zmožni in pripravljeni pomagati, da se je udeležijo.

Ta uspešno izvedena akcija je še en dokaz, da v Šentjerneju vlada močan duh solidarnosti in pomoči sočloveku, kar je v današnjih časih še posebej dragoceno.