stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Srednja elektro šola in tehniška gimnazija vabita na informativne dneve

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
07.02.2022 06:00

Srednja elektro šola in tehniška gimnazija je del največje izobraževalne ustanove v Sloveniji - Šolskega centra Novo mesto. 1088 dijakov in dijakinj je vpisanih v programe tehniške gimnazije, elektrotehnike in računalništva. Elektrotehnika in računalništvo se neprenehoma razvijata in s tem ponujata nove izzive in zaposlitvene zmožnosti. Tehniška gimnazija je z usmeritvijo v naravoslovje in tehniko dijakom približala študije, ki jih Slovenija najbolj potrebuje. Stanje v gospodarstvu tako nakazuje pravo usmeritev naše šole.

V okviru obveznih izbirnih vsebin za program tehniške gimnazije in v okviru interesnih dejavnosti za ostale programe nadgrajujejo razgledanost, znanje in vedenje dijakov z različnimi projekti, s številnimi dejavnostmi, kot so športni dnevi, projektni tedni, strokovne ekskurzije, gledališke predstave ...

Ponosni so na projekta Scidrom in Multimedija. SCiDROM makerspace je projekt, v katerem sodelujejo gospodarstvo, izobraževalna in raziskovalna sfera ter kreativni posamezniki in interesne skupine. Scidromovci pod vodstvom mentorjev uresničujejo svoje ideje s področja elektrotehnike, računalništva in naravoslovja v specializirani delavnici – makerspace in sodelujejo v različnih projektih in tekmovanjih.

V zadnjih letih vedno večjo pozornost namenjamo preventivnim delavnicam, na katerih dijake seznanjamo z varno rabo interneta, z nevarnostmi in pastmi, ki jih predstavljajo droge in ostale oblike zasvojenosti, ter z varnostjo v cestnem prometu.

Zavedamo se, da je poleg znanja mladim pomembno ponuditi okolje, v katerem se bodo dobro počutili in suvereno gradili svoje osebnosti, znali prepoznati svoje želje in si zadati cilje. Soustvarjamo šolo, ki je prepoznavna ne le po kvalitetnem podajanju znanja, ampak po posluhu za mlade, ki se pri nas izobražujejo za različne poklice.

Številni dogodki, ljudje, priznanja in življenjske zgodbe nekdanjih dijakov in dijakinj izpričujejo zgodbo o uspehu. Tako postajamo vez med preteklostjo in prihodnostjo.

Lepo vabljeni, da se jim pridružite na informativnih dnevih, ki bodo v petek in soboto, 11. 2. in 12. 2. 2022 na povezavi: https://id.sc-nm.si/

Pred informativnimi dnevi smo se na radiu Krka pogovarjali z ravnateljem Srednje elektro šole in tehniške gimnazije Borisom Plutom. Celoten posnetek najdete v pripetih datotekah.

Pogovor z ravnateljem Srednje elektro šole in tehniške gimnazije Borisom Plutom, 1. del


Pogovor z ravnateljem Srednje elektro šole in tehniške gimnazije Borisom Plutom, 2. del


Pogovor z ravnateljem Srednje elektro šole in tehniške gimnazije Borisom Plutom 3. del